Turktime

Google, ChatGPT'ye rakip oldu

Google'ın ana kuruluşu Alphabet, son günlerde bir hayli revaçta olan yapay zeka robotu ChatGPT'ye rakip oldu.
ABONE OL
Abone Ol
Google, ChatGPT'ye rakip oldu
Haberler / Teknoloji
22 Mart 2023 Çarşamba 12:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ChatGPT, henüz test aşamasında olmasına rağmen yetenekleri ile bütün dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Hatta ChatGPT'nin, Google'ın yerini alacağı söyleniyor.

OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT, neredeyse her şeyi bilen kişisel bir öğretmen gibi birçok soruya doğal yanıtlar verebiliyor.

1 HAFTADA 1 MİLYON KULLANICIYI AŞTI

OpenAI şirketi, ChatGPT'nin Kasım 2022'de duyurulduğunda bir haftada 1 milyondan fazla kullanıcıya ulaştığını ifade etmişti.

CHATGPT’YE RAKİP GELDİ

Google'ın ana kuruluşu Alphabet, yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'ye rakip olabilecek "Bard" isİmli teknolojisini geçtiğimiz günlerde tanıtmıştı.

Google CEO'su Sundar Pichai, yapay zekanın üzerinde çalıştıkları en derin teknoloji olduğuna işaret ederek, bu teknolojinin yaşamı önemli ölçüde iyileştirebileceğini ve yeni fırsatların kapısını araladığını ifade etmişti.

ŞİMDİLİK SADECE ABD VE İNGİLTERE’DE

Google, Bard yapay zekasını erken erişime açtı. ABD merkezli teknoloji devi, The Keyword’de paylaştığı bir blog gönderisinde Bard’a erişimin sınırlı bölgede açıldığını duyurdu.

Şimdilik ABD ve İngiltere'de kullanıma açılan yapay zekaya, bard.google.com adresinden ulaşılabiliyor.

Google, yapay zeka Bard’ın her zaman doğru işler yapacağının garantisini vermiyor. Şirket, Bard ile ilgili bir şeylerin ters gidebildiğini ve daha önce de bazı eksiklikleri olduğunu  kabul etmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime