Turktime

Göbeklitepe için Rus turist atağı!

"Tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen ve UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Şanlıurfa'daki Göbeklitepe'yi görmeye gelen 40 Rus turizm acente temsilcisi, bölgeye hayran kaldı.
ABONE OL
Abone Ol
Göbeklitepe için Rus turist atağı!
Haberler / Kültür
10 Aralık 2021 Cuma 17:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında Şanlıurfa'ya gelen 40 Rus turizm acente temsilcisi, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve "tarihin sıfır noktası" olarak nitelendirilen Göbeklitepe'ye hayran kaldı.

Bölgeyi gezerek, ülkelerindeki tatilcilere göstermek üzere fotoğraf ve video çeken acente yetkililerinden Gülnaz Ahmedova, ilk defa Şanlıurfa'yı ve Göbeklitepe'yi ziyaret ettiğini söyledi.

Duygularını anlatmakta zorlandığını söyleyen Ahmedova, "İlk kez geldiğim için karışık duygular içindeyim. Böyle tarihi yerleri görmek isteyen Rus vatandaşları için Göbeklitepe önemli bir merkez” dedi.

İlona Vladimirovna de 40 turizmciyle geldikleri Göbeklitepe'yi çok beğendiklerini ve kendi vatandaşlarına tanıtmak istediklerini söyledi.

"KENDİ VATANDAŞLARIMIZA DA TAVSİYEDE BULUNACAĞIZ"

Şanlıurfa ve Göbeklitepe'nin kendilerini çok etkilediğini belirten Vladimirovna, "Rus turistler, Türkiye'yi sadece Antalya ve İstanbul olarak biliyor.  Burada olmaktan çok mutluyuz, farklı bir Türkiye görüp farklı enerji aldık. Ülkemize dönünce kendi vatandaşlarımıza buraları görmeleri için tavsiyede bulunacağız. Ayrıca Şanlıurfa'nın yemeklerini de çok beğendim” diye konuştu.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Aydın Aslan da özellikle Göbeklitepe'nin yurt dışındaki turizm pazarlarında bilinmesi gerektiğini belirterek, bölgedeki yabancı ziyaretçi sayısının arttırılması açısından bu ziyaretlerin önemine dikkat çekti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime