Turktime

Gladyatör, yeniden beyazperdeye dönüyor

5 dalda Oscar kazanan 2000 yapımı Gladyatör filmi, Ridley Scott imzasıyla yeniden beyazperdeye dönüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Gladyatör, yeniden beyazperdeye dönüyor
Haberler / Kültür
6 Ocak 2023 Cuma 21:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ridley Scott, beş dalda Oscar kazanan ve başrol oyuncusu Russell Crowe’a En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazandıran ünlü Gladyatör filmini 23 yıl sonra tekrar çekmeye hazırlanıyor.

85 yaşındaki yönetmen, şu sıralar 2000 yapımı destansı filminin kadrosunu oluşturuyor.

Filmin sonunda Russell Crowe’un canlandırdığı karakter ölmüştü. Dolayısıyla Crowe'un yeni filmde yer alması beklenmiyor.

Scott, 2021’de verdiği röportajda, Fransız komutan Napoleon Bonaparte’ı anlattığı ve Joaquin Phoenix’in başrolde yer aldığı Napoleon filmini bitirir bitirmez Gladyatör’ün devam filmine başlayacağını duyurmuştu. Scott’ın çekimlerini tamamladığı Napoleon filmi gelecek yıl Apple TV’de yayınlanacak.

Ünlü yönetmen, ilk filmi çekerken çok fazla araştırma yapmadığını itiraf etmişti. Independent’a konuşan Scott, “İnsanlar 'Roma İmparatorluğu hakkında neleri araştırdın?' diye soruyor, ben de ‘Hiçbir şey’ diye yanıt veriyorum. Sadece bazı fotoğraflara baktım ve ‘Bunu çekelim’ dedim” ifadesini kullanmıştı.

2000 yapımı Gladyatör, 11 dalda Oscar’a aday gösterildi, En İyi Film ve En İyi Erkek Oyuncu (Russell Crowe) dahil beş Oscar kazandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime