Turktime

Gizli bilgiler basına sızdı! Servetleri açığa çıktı!

Dünya liderlerine, siyasetçilere ve ünlülere ait gizli finansal bilgileri kamuoyuyla paylaşan Uluslararası Araştırmacı Gazeteciler Konsorsiyumu, 12 milyona yakın dosyada incelemede bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Gizli bilgiler basına sızdı! Servetleri açığa çıktı!
Haberler / Dünya
4 Ekim 2021 Pazartesi 14:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yapılan araştırmalar sonucu gizli mal varlığı hakkında bilgiler çıkan isimler arasında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de bulunuyor.

Belgelerde, Aliyev'in 11 yaşındaki oğlu için Londra'da 33 milyon sterline daire aldığı belirtiliyor.

Pandora Papers (Pandora Belgeleri) ismindeki dosyada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve ailesi, Ürdün Kralı II. Abdullah, Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ve eski İngiltere Başbakanı Tony Blair gibi birçok ünlü dünya liderine ait bilgiler yer aldı.

130 MİLYARDERİN BİLGİLERİ

Belgede Türkiye'den, ABD, Hindistan, Brezilya ve çeşitli ülkelerden 130 milyarderin hesaplarıyla ilgili bilgiler verildi.

ALİYEV DE DOSYADA BULUNUYOR

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile ilgili de bilgilerin yer aldığı dosyada, Aliyev'in 11 yaşındaki oğlu için Londra'da 33 milyon sterline daire aldığı belirtildi.

Ayrıca Aliyev ailesi ve yakınlarının 400 milyon dolarlık emlak anlaşmalarıyla bağlantıları olduğu söylendi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenksiy: Cumhurbaşkanı olmadan önce oyuncu olan Zelenksiy'in  British Virgin Adaları'nda bir paravan şirkette hisse sahibi olduğu belirtiliyor.

Ürdün Kralı Abdullah: Dosyada ön plana çıkan isimlerden biri olan Ürdün Kralı II. Abdullah'ın vergi cenneti ülkelerde kayıtlı paravan şirketler aracılığıyla İngiltere ve ABD'de toplam 105 milyon dolar değerinde 14 lüks ev satın aldığı belirtildi.

Kaynak / Son Dakika

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime