Turktime

Gazeteci Mevlüt Işık unutulmadı

Görevi başında uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybeden Gazeteci Mevlüt Işık, yarın ölümünün 35. yılında mezarı başında anılacak.
ABONE OL
Abone Ol
Gazeteci Mevlüt Işık unutulmadı
Haberler / Medya
31 Mayıs 2023 Çarşamba 10:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1 Haziran 1988'de meydana gelen bir saldırıcı sonucunda henüz 40 yaşında hayatını kaybeden Gazeteci Mevlüt Işık, ölümünün 35. yılında,  mezarı başında anılacak.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Nazmi Bilgin, Gazeteci Mevlüt Işık'ın, ölümünün 35. yılında, yarın saat 13.00'de Cebeci Asri Mezarlığı'ndaki kabri başında  törenle anılacağını bildirdi.

MEVLÜT IŞIK KİMDİR?

Mevlüt Işık 1948 yılında Kars’ta doğdu. Ankara Başkent Gazetecilik Yüksek Okulu’ndan mezun oldu. Kars’ta Ekinci ve Hizmete Öncü Gazetelerinde Sorumlu Müdür olarak çalıştı. 1977-1978 arasında TRT Kars İl Radyosu Müdürlüğünü yaptı. Daha sonra Ankara’da Akdeniz Haber Ajansı, İstanbul Zafer, Ayrıntılı Haber ve Tercüman Gazetelerinde çalıştı. Tarım ve Köy İşleri Bakanlıkları ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığında Basın Danışmanlığı ve Basın Yayın Daire Başkanlığı da yapan Mevlüt Işık, daha sonra Türkiye Gazetesi’nin Ankara Temsilcisi oldu.

Mevlüt Işık, Türkiye Gazetesi Ankara Temsilcisi iken 1 Haziran 1988 günü görevli olarak gittiği Büyük Ankara Oteli’nde meydana gelen menfur bir olay sonucu 40 yaşında hayata gözlerini yummuştu.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime