Turktime

G-7 bakanları, kömür santrallerinin devreden çıkarılmasında "tarihe takıldı"

G7 bakanları, kömür yakıtlı santrallerin aşamalı olarak devre dışı bırakılmasına yönelik son hedef tarih belirlenmesinde anlaşamaya varamadı.
ABONE OL
Abone Ol
G-7 bakanları, kömür santrallerinin devreden çıkarılmasında
Haberler / Ekonomi
16 Nisan 2023 Pazar 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

G7 Enerji ve İklim Bakanları, Japonya'nın dönem başkanlığında,ülkenin en kuzeyindeki Hokkaido'nun Sapporo kentinde biraraya geldi.

İki gün süren görüşmeye ilşkin yayınlanan ortak bildiriye göre G7 bakanları,kömür yakıtlı santrallerin kademeli olarak devre dışı bırakılmasına yönelik son hedef tarih belirleyemedi.

Bildiriye göre G-7 ülkelerinin 2035'e kadar tamamen veya ağırlıklı olarak karbondan arındırılmış bir elektirik sektörü oluşturulması taahüdü yeniden teyit edildi.

Enerji sistemlerinde en geç 2050'ye kadar net sıfır hedefine ulaşılması amacıyla,azaltılmayan fosil yakıtların kademeli devreden çıkarılmasının hızlandırılması taahüt edildi.

Araç stoku kaynaklı karbondioksit emisyonlarını ,2000 yılı oranıyla kıyasla,2035 'e kadar ya da daha önce ,en az yüzde 50 oranında toplu olarak azaltılmasında mutabık kalındı.

Doğal gaz tüketiminin azaltılması ihtiyacı vurgulanırken , bu sektöre yapılacak yatırımların , potansiyel enerji açıkların giderilmesine yardımcı olabileceği de belirtildi.

Yenilenebilir enerjiler tarafından üretilen elektriğin büyük ölçüde artırılacağı ve 2030'a kadar açık deniz rüzgar kapasitesinin 150 gigavata kadar çıkarılması sözü verildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime