Turktime

Funda Karayel yazdı: Görülmemiş reklam anlayışı! Peribacalarına...

Sabah gazetesi yazarı Funda Karayel, geçtiğimiz günlerde bir firmanın Türkiye'nin en güzide turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya'da yaptığı reklam çekimiyle ilgili bir yazı kaleme aldı.
ABONE OL
Abone Ol
Funda Karayel yazdı: Görülmemiş reklam anlayışı! Peribacalarına...
Haberler / Medya
18 Ağustos 2024 Pazar 10:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bir firma, tarihi eser değerindeki peribacalarının duvarlarına kimyasallarla elyaf yapıştırarak reklam filmi çekti. Gazeteci Funda Karayel de Sabah'taki köşesinde yaşanan olaya dikkat çekti.

İŞTE FUNDA KARAYEL'İN YAZISI:

Görülmemiş reklam anlayışı: Peribacalarına kimyasal yapıştırıcı

Ah, Türkiye'nin göz bebeği yılda milyonlarca turist ağırlayan Kapadokya! Bir tekstil markasının sihirli dokunuşuyla yepyeni bir boyut kazanmış. Göreme'deki Güllüdere Vadisi'nde, reklamın gücü her zamanki gibi sınırları zorlamış hatta bu sefer doğanın sınırlarını da aşmış. Bir marka reklam çekimi mekanı olarak Peribacaları'nı seçmiş, izinler alınmış, çekim gerçekleşmiş, gelin görün ki çekimler peribacalarına zarar vermiş. Fotoğrafçıların cesur ihbarı sayesinde ortaya çıkan bu 'müthiş' fikir, jandarma ve Kapadokya Alan Başkanlığı ekiplerini harekete geçirdi. Ekipler bölgeye intikal ettiğinde karşılaştıkları manzara, Hollywood filmlerini aratmayacak cinsten.

Peribacalarının duvarları, modern sanattan ilham almışçasına, kimyasal yapıştırıcılarla bir güzel elyaf kaplanmıştı. Bu, belki de "doğal yapıyı tahrip etmek" suçundan açılan soruşturmaya yeni bir bakış açısı getirebilir. 2 milyon TL ceza kesmiş yetkililer. Böyle yaratıcı bir reklam anlayışı için bu bedel bir hiç!

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan bu bölgenin korunması için gerekli önlemler alınıyormuş...

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime