Turktime

Fransız okullarına işlem yapılacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Türkiye'de yasal dayanağı olmayan 12 Fransız okuluna işlem yapılacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Fransız okullarına işlem yapılacak
Haberler / Güncel
24 Temmuz 2024 Çarşamba 14:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı ve Fransız okulları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, bakanlığın nota verdiği Fransız okullarıyla ilgili atılacak adımları detaylandırdı.

Tekin, Fransız okullarının Türkiye'deki mevzuat çerçevesinde yasal bir statüye sahip olmadığını belirtti. “Bu okullar, mevcut mevzuatımızda yer almıyor” diyen Bakan Tekin, “Ancak eğer bu okullar mevzuat içerisine girerlerse, eğitimlerine devam edebilirler” şeklinde konuştu.

Fransız okullarının hukuki statülerinin oluşturulması için uluslararası sözleşme yapılması talebinde bulunduklarını ifade eden Tekin, “Toplamda 12 okulun yasal bir dayanağı bulunmuyor” dedi. Bakan Tekin, bu okulların mevcut durumda hukuki bir zemin oluşturulmadığı takdirde eğitim faaliyetlerine devam etmelerinin mümkün olmayacağını vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime