Turktime

Finlandiya'da 9 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı

Finlandiya hükümetince 9 Rus diplomatın sınır dışı edilmesi yönünde karar alındı.
ABONE OL
Abone Ol
Finlandiya'da 9 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı
Haberler / Dünya
7 Haziran 2023 Çarşamba 00:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Finlandiya, 9 Rus diplomatı sınır dışı edecek. Finlandiya hükümeti, Rusya'nın Helsinki Büyükelçiliğinde çalışan ve istihbarat personeli olan dokuz kişiyi sınır dışı etme kararı aldı.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö ile Bakanlar Kurulu'nun güncel gelişmeleri ele almak için bir araya geldiği aktarıldı.

Rusya-Ukrayna savaşı ve Avrupa'daki mevcut güvenlik durumunun ele alındığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Cumhurbaşkanı ve Dış ve Güvenlik Politikası Bakanlar Komitesi ayrıca Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve Avrupa'daki mevcut güvenlik durumunu da ele aldı. Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu Kahovka Barajı'nın yıkılmasını insani ve çevresel bir felaket olarak kınamaktadır. Barajın patlaması, Ukrayna'da sivillere ve çevreye geniş çaplı zarar veren savaşın yeni bir şekilde gelişmekte olduğu anlamına gelmektedir. Ayrıca Finlandiya'nın Moskova Büyükelçiliğinde çalışan ve istihbarat personeli olan dokuz kişiyi sınır dışı etme konusunda mutabık kalınmıştır. Bu kişilerin eylemleri 'Diplomatik İlişkiler Hakkında Viyana Sözleşmesi'ni ihlal etmektedir. Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili olarak Rus Büyükelçisini bilgilendirecektir."

Finlandiya Dışişleri Bakanlığı da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Finlandiya Dışişleri Bakanlığı bugün Rusya Maslahatgüzarını çağırarak Rusya'nın Helsinki Büyükelçiliğinde çalışan ve istihbarat görevlisi olarak tanımlanan dokuz kişinin sınır dışı edildiğini bildirdi." ifadesini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime