Turktime

Ferhat Göçer: Vicdanın bekçileri olmalıyız

Ünlü şarkıcı Ferhat Göçer, İstanbul Kültür Yolu Festivali'nde verdiği konserde şiddete uğrayan kadın ve çocuklar için "Kızım" şarkısını söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Ferhat Göçer: Vicdanın bekçileri olmalıyız
Haberler / Magazin
6 Ekim 2024 Pazar 10:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İstanbul Kültür Yolu Festivali'nde arka arkaya sahne alan Ferhat Göçer, önceki gün Anadolu Yakası'nda ve dün de Taksim'de konser verdi.

AKM Türk Telekom Açık Hava Sahnesi'nde yapılan konserde, ünlü şarkıcı son dönemde artan kadına yönelik şiddete ve cinayetlere dikkat çekti.

"VİCDANIN BEKÇİLERİ OLMALIYIZ"

Ferhat Göçer, "Bu akşam, Taksim’de siz binlerce iyi yürekli dostlarımızla bir aradayız. Ancak müziğimizi paylaşmanın ötesinde, bugün maalesef ülkemizin karşı karşıya kaldığı büyük bir sorun hakkında da duygularımı ifade etmek istiyorum… Kadın ve çocuklarımızın maruz kaldığı şiddet, taciz ve cinayetler, her birimizin vicdanını sızlatıyor ve toplumumuzu derinden yaralıyor. Akla, vicdana ve inanca aykırı sapkın bir kötülük, toplumumuzun ve dünyanın üzerinde bir kara bulut gibi dolaşıyor. Bu konser sadece bir müzik etkinliği değil, aynı zamanda hepimizin bir duruş sergilemesi gereken bir andır. Kadın ve çocuklarımızın güvenliği, adil, eşit ve onurlu bir yaşam sürmeleri için hep birlikte daha kararlı sesimizi yükselterek, iyiliğin ve vicdanın bekçileri olmalıyız. Onları korumak ve güvenli bir gelecek inşa etmek, toplum ve birey olarak hepimizin sorumluluğu ve onurudur. Bu akşam, sahnede müziğin birleştirici gücüyle, bu kötülükler neticesinde hayatlarını kaybeden çocuklarımız ve kadınlarımızın anısına ve gelecekte böyle acıların yaşanmaması umuduyla 'Kızım' isimli şarkımı söyleyeceğim. Bana eşlik ederseniz sevinirim…" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime