Turktime

Fenerbahçe tarihinin en başarılı teknik adamı geri mi dönüyor? İmza atması...

Süper Lig'de Fenerbahçe’yi en az 15 maçta çalıştıran yerli teknik adamlar arasında en yüksek puan ortalamasına sahip isim olarak Fenerbahçe tarihine geçen tecrübeli teknik adam İsmail Kartal geri dönüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Fenerbahçe tarihinin en başarılı teknik adamı geri mi dönüyor? İmza atması...
Haberler / Spor
14 Haziran 2023 Çarşamba 12:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Süper Lig'de Fenerbahçe’yi en az 15 maçta çalıştıran yerli teknik adamlar arasına en yüksek puan ortalamasına sahip teknik adam olarak sarı-lacivertli ekibin tarihine geçen tecrübeli teknik adam İsmail Kartal geri dönüyor.

TARAFTARIN SON DERECE GÜVENDİĞİ BİR İSİM

Son olarak 2021-22 sezonunun ocak ayında Fenerbahçe'nin başına geçen ve sezon sonuna kadar görevde kalarak aldığı başarılı sonuçlarla dikkatleri üzerine çeken tecrübeli teknik adam İsmail Kartal'ın yeni durağı herkesi şaşırttı. Söz konusu sezonda 21 maç boyunca sarı-lacivertli ekibin başında görev alan 61 yaşındaki teknik adam, söz konusu karşılaşmalarda 12 galibiyet 5 beraberlik elde ederken 4 kez de mağlubiyete uğramıştı.

GÖREV ALDIĞI KISA SÜREDE EN YÜKSEK PUANA ULAŞAN HOCA

Süper Lig'de Fenerbahçe’yi en az 15 maçta çalıştıran yerli hocalar arasında en yüksek puan ortalamasına sahip isim olarak Fenerbahçe'nin İsmail Kartal'ın gelecek sezon Sivasspor'da görev alacağı ileri sürüldü.

Star'da yer alan habere göre; Fenerbahçe'den sonra herhangi bir ekipte görev almayan İsmail Kartal için Süper Lig takımı Sivasspor harekete geçti.

Teknik direktörü Rıza Çalımbay ile yollarını ayıran Sivassspor, gelecek sezon takımın başında İsmail Kartal'ı görmek istiyor. Tecrübeli teknik adamın kararını birkaç gün içinde açıklaması beklenirken Sivasspor'a 'evet' diyebileceği iddia edildi.

Fenerbahçe teknik direktörlüğü sürecinde 52 maça çıkan Kartal, bu karşılaşmalarda 34 galibiyet, 13 beraberlik ve 5 yenilgi yaşadı.

EN YÜKSEK PUAN ORTALAMASINI YAKALADI

115 puan toplayan ve maç başına 2,21 puan ortalaması yakalayan Kartal, böylece Fenerbahçe tarihinin en yüksek puan ortalamasına sahip yerli teknik direktörü olmuştu.

İsmail Kartal'ın en yakın takipçisi, 51 maçta 2 virgül 16 puan ortalaması toplayan ve 2000-2001 sezonunda 4 yıl aradan sonra şampiyonluk hasretini dindiren Mustafa Denizli oldu. Diğer yandan Fenerbahçe'nin başında en fazla maça çıkan yerli teknik direktör unvanını elinde bulunduran Aykut Kocaman, 142 maç sonunda 2,08 ortalamayla üçüncü sırada yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime