Turktime

Fahrettin Koca'dan Gazze tepkisi: 'Harekete geçmeniz için daha ne olmalı?'

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İsrail ordusunun Gazze'de ambulans konvoyunu hedef aldığı saldırıya tepki gösterdi. Batılı ülkelerin yaşanan vahşete karşı adım atması gerektiğini belirten Bakan Koca, "Uluslararası toplumun harekete geçmesi için daha fazla ne olmalı?" sözleriyle çağrıda bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Fahrettin Koca'dan Gazze tepkisi: 'Harekete geçmeniz için daha ne olmalı?'
Haberler / Sağlık
4 Kasım 2023 Cumartesi 00:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Sivil ayrımı gözetmeksizin Gazze'ye 28 gündür bomba yağdıran İsrail, akşam saatlerinde bir kez daha hastaneyi hedef aldı. Gazze'deki Şifa Hastanesi'nin yakınında hastaları Gazze Şeridi'nin güneyine götürmeye hazırlanan ambulans konvoyuna hava saldırısı düzenleyen İsrail ordusu, çok sayıda sivilin ölümüne neden oldu.

İsrail'in saldırısını 'utanç verici' ve 'insanlık dışı' olarak nitelendiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaşanan vahşete tepki gösterip uluslararası toplumu da harekete geçmeye çağırdı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Koca, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"HAREKETE GEÇMENİZ İÇİN DAHA NE OLMALI?"

"İçinde hastalar ve yaralılar olan ambulanslar saldırıya uğradı. Uluslararası toplumun harekete geçmesi için daha fazla ne olmalı? İsrail’in sağlık kuruluşlarına, hasta ve yaralı taşıyan ambulanslara yönelik utanç verici, insanlık dışı olmakla bile tarif edilemeyecek saldırıları devam ediyor. Bugün, durumları kritik olan, Refah sınır kapısından Mısır’a transfer edilmeyi bekleyen hastalar ve yaralılar, Şifa Hastanesi önünde transfer için gelen ambulansların içerisinde saldırıya uğradılar.

Biz, durumu kritik olan Gazzeli kardeşlerimizi tedaviye ulaşabilmeleri için ülkemize transfer etmeye hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz. Bu hedef gözetmeyen saldırıların bir an önce durdurulması için uluslararası toplumun harekete geçmesini talep ediyoruz."

DSÖ: HASTANELER KORUNMALI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, sosyal medya hesabından İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmını vurmasına ilişkin paylaşımda bulundu.

"Şifa Hastanesi yakınında hastaları tahliye eden ambulans konvoyuna düzenlenen, hasar, ölüm ve yaralanmalara neden olan saldırı karşısında tamamen dehşete düştük" ifadelerini kullanan Ghebreyesus, hastalar, sağlık çalışanları ve tesisler ile ambulansların her zaman korunması gerektiğini yineledi.

Ghebreyesus, İsrail ile Filistin arasında devam eden gerilim karşısında ateşkesin derhal sağlanması çağrısında bulundu.

AMBULANS KONVOYUNA BOMBA

İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi'nde binlerce hasta ve sivilin bulunduğu Şifa Hastanesi yerleşkesinin giriş kısmı, İsrail savaş uçakları tarafından bombalandı. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, saldırıda çok sayıda ölü ve yaralının olduğunu bildirerek şu açıklamayı yaptı:

"İşgal ordusunun Şifa Hastanesi'nin girişinde çok sayıda yaralıyı tedavi için Mısır'a doğru götürecek ambulanslara gerçekleştirdiği saldırı sonucu ilk belirlemelere göre 13 kişi şehit oldu, 26 kişi de yaralandı."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Ayşe
 5 Kasım 2023 Pazar 02:51
Batı deyip duruyorsunuz. Peki Türkiye ne yapmayı bekliyor? Anca Edebiyat!!!

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime