Turktime

Esir düşen iki ABD’li hakkında Kremlin’den ilk yorum

Kremlin Sözcüsü Peskov, Ukrayna tarafında savaşırken gözaltına alınan iki ABD vatandaşının Rus askerlerinin hayatlarını tehlikeye atan paralı askerler olduğunu ve eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Esir düşen iki ABD’li hakkında Kremlin’den ilk yorum
Haberler / Dünya
21 Haziran 2022 Salı 11:39
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov,  MSNBC'den Kier Simmons'un sorularını yanıtladı.

Ukrayna tarafında savaşırken gözaltına alınan iki ABD'linin Rus askerlerinin hayatlarını tehlikeye atan paralı askerler olduğunu ve eylemlerinin sorumluluğunu üstlenmeleri gerektiğini söyledi.

Peskov bu yorumlarıyla, ABD tarafından kimlikleri Alabama eyaletinin Hartselle kentinden 27 yaşındaki Andy Huynh ve yine Alabama'nın Tuscaloosa kentinden 39 yaşındaki Alexander Drueke olarak açıklanan iki kişinin gözaltına alındığını ve soruşturma altında olduklarını ilk kez resmen onaylamış oldu.

Bu kişilerin paralı asker olduklarını iddia eden Peskov, ''Ukrayna topraklarında yasa dışı faaliyetlerde bulundular. Askeri personelimize ateş açılmasına katıldılar. Askerlerimizin hayatını tehlikeye attılar'' dedi.

"SORUMLU TUTULMALILAR"

''İşledikleri suçlardan sorumlu tutulmalılar'' diye konuşan Peskov, ''Bu suçların soruşturulması gerekiyor. Şu an açık olan tek şey suç işlemiş oldukları. Bu kişiler Ukrayna ordusuna mensup değildi, bu nedenle de Cenevre Sözleşmesi kapsamında değiller'' diye konuştu.

İki ABD vatandaşının aileleri bu kişilerin Ukrayna'ya gönüllü olarak gittiklerini ancak kaybolduklarını belirtmişti.

Rus basını ise geçen hafta bu kişilerin Ukrayna'da savaştıkları sırada esir düştükleri görüntüleri paylaşmıştı.

Peskov iki Amerikan vatandaşının nerede tutulduklarını ise açıklamadı.

Ukrayna'ın ayrılıkçı Donetsk bölgesinde iki İngiliz ve bir Fas vatandaşı, Cenevre Sözleşmesi kapsamında olmadıkları iddiasıyla ve paralı asker oldukları gerekçesiyle mahkeme tarafından cezaya çarptırılmıştı.

Kiev ise mahkemeyi yetkisi olmadığı gerekçesiyle kınamış ve bu kişilerin Ukrayna ordusu mensubu olduklarını, bu nedenle de Cenevre Sözleşmesi ile korunduklarını belirtmişti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime