Turktime

Ersoy: Deprem bölgesindeki oteller için finansman çalışması yapıyoruz

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy, deprem bölgesindeki oteller için finansman çalışması yürüttüklerini ve Kahramanmaraş’ta oluşturacakları rota ile kenti bir turizm şehri haline getireceklerini açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Ersoy: Deprem bölgesindeki oteller için finansman çalışması yapıyoruz
Haberler / Ekonomi
5 Mayıs 2023 Cuma 12:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kültür ve Turizm Bakan Mehmet Nuri Ersoy ve Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, 6 Şubat deprem felaketinin merkez üssü Kahramanmaraş'ta incelemelerde bulundu.

İncelemenin ardından Ersoy ve Kirişçi basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Ersoy yaptığı açıklamada Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının da koordinasyonuyla içerisinde kültürel ve tescilli yapıların da bulunduğu bir rota oluşturacaklarını açıkladı. Ersoy bu çalışmalar sayesinde Kahramanmaraş’ı bir turizm şehri haline geleceğini sözlerine ekledi.

Öte yandan Ersoy, bu hafta yayınlanacak yönetmelikle deprem bölgelerindeki tescilli yapı ve otellerle ilgili yardım limitlerinin artırılacağını duyurdu. Merkez Bankası ve Hazine ve Maliye Bakanlığı ile finansman çalışması yürüttüklerini ifade eden Ersoy, otellerin yeninden ayağa kalkması için orta vadeli finansman çalışmaları yaptıklarını söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime