Turktime

Ermenistan'ın Rusya pişmanlığı: Güvenlik açısından bağlı olması stratejik bir hataydı

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin yenilgisine dair açıklamalarda bulundu. Paşinyan, "Ermenistan'ın Rusya'ya güvenlik açısından bağlı olması stratejik bir hataydı" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Ermenistan'ın Rusya pişmanlığı: Güvenlik açısından bağlı olması stratejik bir hataydı
Haberler / Dünya
4 Eylül 2023 Pazartesi 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

2020'de yaşanan Dağlık Karabağ Savaşı'nda Türkiye'nin de desteğiyle Azerbaycan, Ermenistan'ın işgali altındaki topraklarını kurtararak 44 günde zafere ulaştı.

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, ülkesinin yenilgisine dair açıklamalarda bulundu.

"STRATEJİK BİR HATAYDI"

Rusya'yı Ermenistan'ı Azerbaycan'a karşı koruyamamakla suçlayan Paşinyan, "Ermenistan'ın güvenlik mimarisi, silah ve mühimmat tedariki de dahil olmak üzere yüzde 99 oranında Rusya'ya bağlıydı. Ancak Rusya'nın Ukrayna'daki savaş için silaha ve mühimmata ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Bu durumda Rusya'nın istese de Ermenistan'ın güvenlik ihtiyacını karşılayamaması anlaşılır bir şey. Bu örnek bize Ermenistan'ın Rusya'ya güvenlik açısından bağlı olmasının stratejik bir hata olduğunu göstermelidir." dedi.

Ermenistan'ın güvenlik hazırlıklarını çeşitlendirmeye çalıştığını söyleyen Paşinyan, Avrupa Birliği (AB) ve ABD ile olan bağlarına ve bölgedeki diğer ülkelerle daha yakın ilişkiler kurma çabalarına ilişkin gönderme yaptı.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime