Turktime

Erdoğan'dan o soruya net cevap: "Verdiğimiz sözü tutacağız"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finalndiya'nın NATO üyeliğine onay geldi. Erdoğan konuyla ilgili yöneltilen soruya, "Süreç neyse o süreci işleteceğiz. Cuma günü verdiğimiz sözü tutacağız" cevabını verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Erdoğan'dan o soruya net cevap:
Haberler / Dünya
15 Mart 2023 Çarşamba 15:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Finlandiya'nın NATO üyeliğine onay geldi. Erdoğan konuyla ilgili yöneltilen soruya, "Süreç neyse o süreci işleteceğiz. Cuma günü verdiğimiz sözü tutacağız" cevabını verdi.

"SÜREÇ NEYSE ONU İŞLETECEĞİZ"

Bugünkü Ak Parti grup toplantısının ardından Finlandiya'nın başvurusuyla ilgili soruyu yanıtlayan Erdoğan, "Süreç neyse o süreci işleteceğiz. Cuma günü verdiğimiz sözü tutacağız" dedi. Buna göre, Finlandiya’nın başvurusu üyeliğe aynı anda başvuran İsveç’ten ayrı olarak onaylanmış olacak. 

İSVEÇ VE FİNLANDİYA AYRILDI

Ukrayna - Rusya arasında savaşının başlaması sonrası NATO'ya katılmak için birlikte başvuru yapan Finlandiya ve İsveç, bu konuda adımları da birlikte atma kararı almış ve üyelik başvurusunu Brüksel'de birlikte yapmışlardı. Türkiye ise terör örgütlerine destek verdikleri için bu ülkelerin üyeliklerine onay verilmeyeceği mesajını vermişti.

FİNLANDİYA CUMHURBAŞKANI'NIN ZİYARETİ DE AÇIKLANMIŞTI

İsveç'te aşırı sağcı Rasmus Paludan'ın Kur'an-ı Kerim yakma eylemi sonrası ise İsveç'in NATO başvurusu görüşmeleri sekteye uğramış bunun yanında Türkiye cephesinden Finlandiya'nın üyeliğine onay verilebileceği söylenmişti. Finlandiya Cumhurbaşkanı Sauli Niinistö'nun da 16-17 Mart tarihlerinde Türkiye'ye bir ziyarette bulunacağı da açıklanmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime