Turktime

Erdoğan AYM'ye bir üye atayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi üyeliğinden emekli olan Muhammed Emin Kuz yerine bir kişiyi en kısa sürede atayacak.
ABONE OL
Abone Ol
Erdoğan AYM'ye bir üye atayacak
Haberler / Siyaset
4 Haziran 2024 Salı 12:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Anayasa Mahkemesi üyesi Muhammed Emin Kuz’un 12 Mayıs’ta emekli olmasının ardından yeni üye ataması henüz yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Kuz’un yerine kısa süre içinde yeni üye atanacak.

Anayasa Mahkemesi üyesi Muhammed Emin Kuz, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcılığı görevini sürdürürken 8 Mart 2013’te Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiş ve 14 Mart 2013’te göreve başlamıştı. 12 Mayıs 1959 tarihinde doğan Kuz, 65 yaşını doldurduğu için 12 Mayıs 2024’te emekli oldu. Ancak bu tarihten 3 Haziran'a kadar Kuz’un yerine yeni üye ataması henüz yapılmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kısa süre içinde Kuz’un yerine Anayasa Mahkemesi'ne yeni üye atamasını yapması ve bu kararın da Resmi yayımlanması bekleniyor.

ARSLAN'IN DA GÖREV SÜRESİ DOLMUŞTU
Anayasa Mahkemesi'nde Kuz’dan önce de eski başkan Zühtü Arslan'ın 12 yıllık görev süresi dolmuştu. Arslan'ın görev süresinin dolmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yükseköğretim Kurulunca gösterilen üç aday arasından Ömer Çınar'ı Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçmişti. Arslan'dan boşalan Anayasa Mahkemesi başkanlığına ise üyeler arasındaki seçimle Kadir Özkaya getirilmişti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime