Turktime

Enflasyon kümes hayvancılığını da vurdu

1 metrekare kümes yaptırmak için verilecek mimarlık ve mühendislik hizmet bedeli bir yılda 255 liradan 605 liraya çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Enflasyon kümes hayvancılığını da vurdu
Haberler / Ekonomi
21 Haziran 2022 Salı 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Toplumun tüm kesimleri yüksek enflasyona yenik düşüyor. Son olarak Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle mimarlık ve mühendislik hizmet bedelleri de 2022 yılında ikinci kez zamlandı.

Şubat ayındaki zammın ardından bu yıl içinde yapılan yaklaşık yüzde 40’lık zamla bir yılda mimarlık ve mühendislik hizmetlerindeki fiyat artışı yapının durumuna göre en düşük yüzde 133, en yüksek yüzde 162 arttı.

BİR METREKARE KÜMES İÇİN 605 TL + KDV HİZMET BEDELİ

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yayımlanan “Mimarlık ve Mühendislik Hizmet Bedellerinin Hesabında kullanılacak 2022/2 Yılı Yapı Yaklaşık Birim Maliyetleri Hakkında Tebliğ’e göre basit kümes yapımında dahi metrekare hizmet bedeli KDV hariç 605 TL’ye çıktı. Geçtiğimiz yıl bu rakam 255 TL’ydi. Bir yılda gelen zam yüzde 137’yi geçti.

D grubu, opera, tiyatro, konser salonu gibi kompleksler ile tarihi eser niteliğinde olup restore edilerek veya yıkılarak aslına uygun olarak yapılan yapılarda ise rakam metrekare başına 4 bin 700 liradan 11 bin 175 TL’ye çıktı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime