Turktime

Endonezya'da sel felaketi: 5 ölü

Endonezya’nın Java Adası’nda meydana gelen sel felaketinde 5 kişi hayatını kaybederken, kayıp 4 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Endonezya'da sel felaketi: 5 ölü
Haberler / Dünya
5 Kasım 2021 Cuma 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Endonezya'nın Java Adası'nda dün akşamdan bu yana etkili olan şiddetli yağışların yol açtığı sel felaketinin etkisi sürüyor. Yoğun yağış Brantas Nehri’nin taşmasına neden olurken, Kota Batu, Malang ve Batı Java’da yerleşim yerleri sular altında kaldı.
Endonezya Ulusal Afet Ajansı (BNPB) Sözcü Yardımcısı Abdul Muhari, Kota Batu’da 5 kişinin cansız bedenine ulaşıldığını, 4 kişinin de kayıp durumda olduğunu ve arama-kurtarma çalışmalarının sürdürüldüğünü açıkladı.

GÜVENLİ YERLERE TAHLİYE BAŞLADI

Muhari, yetkililerin hasar ve olası kayıplar hakkında bilgi topladığını, selden etkilenenleri güvenli yerlere tahliye etmeye başladıklarını söyledi. Sel bölgelerindeki çamur ve molozlarla kaplanan yolların ulaşımı aksatmasıyla yardım çalışmalarının sekteye uğradığını belirten Muhari, bazı köprü, ev ve araçların da zarar gördüğünü kaydetti.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime