Turktime

En düşük emekli maaşı belli oldu

En düşük emekli aylığının 12 bin 500 liraya yükseltilmesini de içeren Vergi Kanunları ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
ABONE OL
Abone Ol
En düşük emekli maaşı belli oldu
Haberler / Ekonomi
16 Temmuz 2024 Salı 12:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

En düşük emekli maaşı ve emekliye verilecek ek zam belli oldu. Buna göre en düşük emekli aylığı 12 bin 500 liraya yükseldi.

Emeklinin alacağı ek zam merakla bekleniyor. Son olarak SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zammı 24.73 olarak açıklanmıştı. Bunun ardından dün AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 10 bin TL olan en düşük emekli aylığı için alternatifler olduğunu ve hazırladıkları raporun Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacağını ifade etmişti.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLDU?

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emeki maaşına yapılan zammı açıkladı. En düşük emekli maaşı 12 bin 500 TL oldu. Düzenlemeden 3 milyon 703 bin 788 emekli faydalanacak. En düşük emekli maaşının toplam bütçeye maliyeti ikinci 6 aylık dönem için ise 33,2 milyar TL olarak hesaplandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime