Turktime

Emekliler maaşlarında iyileştirme istiyor!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, emekli maaşlarının enflasyon karşısında eridiğini dile getirerek, "Temmuzdan bu yana 1500 lira olan en düşük emekli aylığının alım gücü 150 liradan fazla azaldı" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Emekliler maaşlarında iyileştirme istiyor!
Haberler / Ekonomi
5 Aralık 2021 Pazar 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de asgari ücret görüşmeleri devam ederken, Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün'den de emekli aylıkları için iyileştirme çağrısı geldi.

Ergün yaptığı yazılı açıklamada emekli maaşının enflasyon ve döviz kuru karşısında değer kaybettiğini belirterek şu açıklamaları yaptı:

"ALIM GÜCÜ ERİMESİ ARTACAK"

"TÜİK rakamlarını gerçekçi bulmamakla birlikte bu rakamları bile baz aldığımızda en düşük emekli aylığındaki alım gücü erimesi yüzde 10,47 düzeyinde. Yani temmuzdan bu yana 1500 lira olan en düşük emekli aylığının alım gücü 150 liradan fazla azaldı. Aylıklardaki bu alım gücü erimesi ilerleyen süreçte daha da artacak gibi görünüyor."

"CUMHURBAŞKANIMIZDAN TALEBİMİZ..."

Farklı meslek gruplarının maaşlarında son dönemde yapılan iyileştirmelerin emekli aylığına da yansımasını beklediklerini belirten Ergün, "Sayın Cumhurbaşkanımızdan talebimiz, emekli aylıklarına seyyanen iyileştirme yapılmasıdır. Zor durumdaki emeklilerimiz umutla gelecek müjdeyi beklemektedir" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime