Turktime

Elon Musk'tan şok suçlama: Güvenmeyin!

Birçok Android kullanıcısı, WhatsApp'ın uygulama kapalıyken bile mikrofonlarını kullandığını bildirdi. Elon Musk ise Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.
ABONE OL
Abone Ol
Elon Musk'tan şok suçlama: Güvenmeyin!
Haberler / Teknoloji
10 Mayıs 2023 Çarşamba 11:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dünyanın en popüler anlık mesajlaşma uygulaması WhatsApp, zaman zaman gizlilik sorunları nedeniyle oldukça eleştiriliyor.

Son günlerde sosyal medyada birçok kullanıcı, WhatsApp'ın uygulama kapalıyken bile mikrofonlarını kullandığını bildirdi ve ekran görüntüleri paylaştı. Birçok şikayetin gelmesine neden olan bu durum, Android’de gördüğümüz “Gizlilik Kontrol Paneli” yoluyla fark edildi.

ARAMA BİTTİKTEN SONRA BİLE KULLANDIĞI TESPİT EDİLDİ

Android 12’den beri cihazlarda bulunan bu özellik, ekranın sağ üst köşesine yeşil bir bildirim ekliyor ve mikrofon kullanıldığında kullanıcıları bilgilendiriyor.

Bazı kullanıcılar, arama bittikten sonra bile WhatsApp'ın mikrofon kullanmaya devam ettiğini rapor ederken, bazı kullanıcılar ise uygulama kapalıyken bile arka planda mikrofon izninin açıldığını söylüyor.

ELON MUSK: GÜVENİLEMEZ

Twitter üzerinden paylaşılan bir ekran görüntüsünü alıntılayan Elon Musk, "WhatsApp'a güvenilemez" dedi.

WhatsApp, bu durumun neden oluştuğu ve nasıl çözülebileceği konusunda herhangi bir açıklama paylaşmadı. Ancak sorunun, uygulamadan kaynaklı bir hata olabileceği söyleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime