Turktime

Elektrik faturalarına büyük zam geliyor

Enerji Piyasaları Uzmanı Çağada Kırım, Maliyeti 2,41 lira olan ancak 1,26 liraya satılan elektriğe zam yapılmasını beklediğini ifade ederek, "Tüm abone gruplarına zam bekleniyor." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Elektrik faturalarına büyük zam geliyor
Haberler / Ekonomi
30 Nisan 2022 Cumartesi 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Maliyeti 2,41 lira olan ancak 1,26 liraya satılan elektriğe 1 Mayıs’tan itibaren yeni bir zam yapılması bekleniyor. Enerji Piyasaları Uzmanı Çağada Kırım, normalde zammın temmuzda beklendiğini belirtirken, zammın mayıs ayına çekilebileceğini söyledi. “Tüm abone gruplarına zam bekleniyor." diyen Kırım, "Zam oranını tahmin etmek şu an mümkün değil ama rakamlar ortada” ifadelerini kullandı.

Özellikle mesken abonelerine verilen elektrikte üretim maliyeti ile satış fiyatı arasındaki farkın yüzde 92'ye çıkması nedeniyle durumun sürdürülemez olduğu vurgulanıyor.

TÜM ABONE GRUPLARINA ZAM GELİYOR

Sözcü’den Taylan Büyükşahin’in haberine göre Kırım, maliyet artış hızının böyle devam etmesi durumunda ağustos ayında üretim maliyetinin 3.54 TL'ye çıkacağını ifade etti.

BOTAŞ'ın elektrik üretim doğal gaz tarifesinin Ocak 2021'den bu yana standart metreküp başına 1.41 TL'den 10.75 TL'ye yükseldiğini söyleyen Çağada Kırım, artış oranının yüzde 600'ü bulduğunu belirtti. Tüm maliyetin elektrik satışına yansıtılmadığını ifade eden Kırım, ancak bunun sürdürülemez bir noktaya geldiğini aktardı. Kırım, “Tüm abone gruplarına zam bekleniyor. Zam oranını tahmin etmek şu an mümkün değil ama rakamlar ortada” dedi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime