Turktime

Ekrem İmamoğlu Fransa'da: Gazze'yle ilgili Avrupa'yı eleştirdi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Belediye Başkanları Zirvesi'ne katılmak için Paris'e geldi. Burada konuşma yapan İmamoğlu Gazze konusunda Avrupa'ya eleştiride bulundu.
ABONE OL
Abone Ol
Ekrem İmamoğlu Fransa'da: Gazze'yle ilgili Avrupa'yı eleştirdi
Haberler / Güncel
4 Mayıs 2024 Cumartesi 17:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Fransa'ya gitti. İmamoğlu, Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo ile görüştü.

Avrupalı belediye başkanlarını Paris'e davet eden Hidalgo, tarihi belediye binasında İmamoğlu ile bir araya geldi. Hidalgo 31 Mart yerel seçimlerindeki başarısından dolayı Ekrem İmamoğlu'nu tebrik etti.

"BAŞARIMIZ SORUMLULUĞUMUZU YUKARIYA TAŞIDI"

Türkiye'de demokrasinin yükselişte olduğunu ifade eden İmamoğlu, "Bizim demokrat duygularımız, gerçekten son dönemde toplumda karşılık bulmakta zorlanmıyor. Dolayısıyla yerel yöneticileri, belediye başkanlarını bu şekilde bir araya getirmek fikri, bu dönemde çok değerli. İstanbul’daki ve bütün Türkiye’deki seçimlerdeki başarımız, bizim sorumluluklarımızı çok daha yukarıya taşıdı. Daha çok başarılı olmak zorundayız. Bütün Türkiye’deki belediye sayımız, iki katına çıktı. Şimdi daha çok çalışacağız. Bu arada Olimpiyat Oyunları’nda size başarı diliyorum" ifadelerini kullandı.

AVRUPA'YA GAZZE ELEŞTİRİSİ

İmamoğlu kürsüde yaptığı konuşmasında Gazze'de katledilen insanlar için Avrupa'nın daha yüksek ses çıkarması gerektiğini söyleyerek eleştiride bulundu.

İmamoğlu, "Kendisini ‘demokratik ideallerin muhafızı’ olarak konumlandıran Avrupa, bu değerleri tutarlı bir biçimde savunduğunu samimiyetle söyleyebilir mi? Göçmen sorununun başka ülkelere aktarılması, bunun aksini göstermektedir. Avrupa’nın Gazze’de yaşananlara verdiği cevap da öne çıkan bir diğer örnektir. Aralarında kadınların ve çocukların bulunduğu, on binlerce masumun katilini daha yüksek bir sesle eleştirmemiz ve kınamamız gerekmez mi? Belki de Kiev ve Ukrayna’da acı çeken masum insanları savunmak için de daha fazlasını yapmamız gerekmektedir" dedi.

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime