Turktime

Efes Tiyatrosu kapılarını aralıyor

Antik Çağ'ın gözdesi Efes Antik Tiyatrosu, tadilat kararı ve yeni tip koronavirüs sınırlamaları nedeniyle ara verdiği sanat etkinliklerine, 4. Uluslararası Efes Opera ve Bale Festivali ile yeniden "Merhaba" diyecek.
ABONE OL
Abone Ol
Efes Tiyatrosu kapılarını aralıyor
Haberler / Kültür
13 Ağustos 2021 Cuma 21:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Statik sorunlar ve onarım çalışmaları nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı kararıyla 2003 yılında etkinlik yoğunluğu azaltılan, 2018 yılında konser ve gösterilere tamamen kapatılan tiyatro, zorunlu aranın ardından 24 Ağustos'ta Giuseppe Verdi'nin La Traviata adlı eseriyle ziyaretçilerine kapılarını açacak.

Efes Antik Tiyatro, festival kapsamında 24 Ağustos ve 3 Eylül tarihleri arasında 3 ayrı uluslararası etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Yaklaşık 24 bin kişilik oturma kapasitesine sahip Efes Antik Tiyatrosu'nda salgın önlemleri çerçevesinde her etkinlikte en fazla 2 bin 500 kişi ağırlanacak.

Tarihi 2 bin 300 yıl öncesine dayanan tiyatro, bu kez ateş ölçümü, HES kodu kontrolü, aralıklı oturma planı, müzisyenler arasında mesafe gibi kurallarla bugünün sanat dünyasına katılacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime