Turktime

Dünyanın en iyi restoranları açıklandı

Dünyanın en iyi aşçılarını biraraya getiren Uluslararası Yemek Oscarları, İspanya'nın Bilbao kentinde izleyicilere lezzet dolu anlar yaşattı.
ABONE OL
Abone Ol
Dünyanın en iyi restoranları açıklandı
Haberler / Kültür
20 Haziran 2018 Çarşamba 16:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

En iyi 50 restoranın seçildiği yarışmada İtayayı temsil eden Oscaria Francescana 'Parmesan peynirinin 5 ayrı çağı' isimli konseptiyle birinci oldu.

Francescano: Her yemekte farklı bir duygu var

Francescano sonuçların açıklandığı gala gecesinde yaptığı konuşmada, "Biz restoran sektöründekiler için işletmemizi iyi bir şekilde temsil etmek çok önemli. Çiftçilerle, balıkçılarla, mandıracılarla sürekli yakınlığımızı korumamız gerekiyor. Zira hazırladığımız yemeklere duygularımızı aktarmamızı mümkün kılan onlar.'' dedi.

Yarışmada İspanya'nın özerk bölgesi Katalonya'da üç erkek kardeş tarafından işletilen Elceller de Con Roca restoranı ikici, Fransa'da İtalya-Arjantin ortaklığıyla işletilen Mirazur restoranı üçüncü oldu.

2017 yılında Danimarka'nın Nano isimli restoranının 4 yıl üst üste kazandığı birincilik ünvanını alan New York Madison Park restoranı ise bu yıl dördüncü sıraya geriledi.

Gaggon, Asya kıtasından dereceye giren tek isim

Yarışmaya Tayland'dan katılan Gaggon Anans, başkent Bangkok'daki restoranında emoji sembollerinden oluşturduğu ilginç menüsüyle dikkat çekti.

İpuçları ile yemeğin içeriğini anlattığı ve yemeklerin sadece elle yendiği konseptiyle ilgi çeken Gaggon Anans, Asya ülkelerinden ilk 10'a girmeyi başaran tek isim oldu.

Dünyanın çeşitli yerlerinden seçilmiş gurmelerin 10 üzerinden paun vererek derecelendirme yaptığı yarışmanın belirli bir kriteri bulunmuyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime