Turktime

Devlet hastanesinde kızamık alarmı !

Iğdır'da sağlık ekipleri, kurdukları triaj üniteleriyle kızamık hastalığına karşı önlem aldı. Kentte görev yapan bir doktor, yapılan testlerinde kızamık hastalığı görülmesi üzerine izolasyona alındı.
ABONE OL
Abone Ol
Devlet hastanesinde kızamık alarmı !
Haberler / Sağlık
7 Nisan 2024 Pazar 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Iğdır İl Sağlık Müdürü Abaset Bağcı, Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli bir doktorun testlerinde kızamık görülmesi üzerine, Suriye ya da Afgan uyruklu kişilerden bulaştığı düşünülen kızamık vakaları için filyasyon uygulaması başlatıldı. Hastane bahçesine kurulan çadırlarda muayenesi yapılanlarda şüpheli görülenler aşılanıyor.

Iğdır'da 150'si doktor 480 sağlık çalışanın bulunduğu Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi'nde, acil serviste görevli bir doktorun testlerinde kızamık görülmesi üzerine İl Sağlık Müdürlüğü, olası bir salgın durumuna karşı harekete geçti.

İl Sağlık Müdürü Abaset Bağcı, Suriye ya da Afgan uyruklu kişilerden bulaştığı düşünülen kızamık vakaları için hastanede tedbir amaçlı filyasyon uygulamaya karar verdiklerini belirtti.

Dr. Nevruz Erez Devlet Hastanesi'nin bahçesine, aşı ve triaj üniteleri kuruldu. Hastanenin içindeki iki bölümde de izolasyon alanları yapıldı. Hastaneye gelenler triaj ünitesinde kontrol edildikten sonra kızamık belirtisi yoksa kırmızı, yeşil ve sarı alanlara, kızamık belirtisi varsa izolasyon odalarına yönlendiriliyor.

FİLYASYON NEDİR?

Filyasyon, salgın hastalılığın kaynağını bulmak ve yayılma zincirini takip etmek anlamına geliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime