Turktime

Deep Purple'dan İstiklal Marşı sürprizi

Heavy metal müziğin efsanevi isimlerinden İngiliz rock grubu Deep Purple, İstanbul'da konser verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Deep Purple'dan İstiklal Marşı sürprizi
Haberler / Kültür
26 Haziran 2024 Çarşamba 12:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Heavy metalin öncülerinden İngiliz rock grubu Deep Purple, dünya turnesi kapsamında İstanbul’da hayranlarıyla buluştu. ‘=1 More Time’ turnesi kapsamında KüçükÇiftlik Park’ta sahne alan grup, rock müziğin klasikleşmiş şarkılarıyla izleyicilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Grubun kurucu vokalisti Ian Gillan’a gitarda Simon McBride, bas gitarda Roger Glover, davulda Ian Paice ve klavyede Don Airey eşlik etti. Konser, grubun enerjik performansı ve hayranlarının coşkulu tezahüratları eşliğinde gerçekleşti.

Deep Purple, konsere klasikleşmiş ‘Highway Star’ şarkısıyla giriş yaptı. Ardından ‘A Bit on the Side’, ‘Into the Fire’, ‘Portable Door’ ve efsanevi ‘Smoke on the Water’ gibi hit parçalarını seslendirdi. Özellikle ‘Smoke on the Water’ performansı sırasında seyirciler adeta kendinden geçti.

İSTİKLAL MARŞI SÜRPRİZİ
Konserin en unutulmaz anlarından biri ise, ‘Anya’ şarkısının ardından klavyeci Don Airey’in gerçekleştirdiği solo performanstı. Airey, solo eseri içerisine Mozart’ın Türk Marşı ve İstiklal Marşı’nı dahil ederek büyük bir alkış aldı ve seyircileri mest etti.

Yaklaşık bir buçuk saat süren konser, grubun 1970 yılında kaydettiği ve klasikler arasında yer alan ‘Black Night’ şarkısıyla sona erdi. Grubun vokalisti Ian Gillan, seyircilere hitaben yaptığı konuşmada, “İstanbul’a yeniden dönmek çok güzel. Sahnede sizden harika bir enerji alıyoruz. Sizleri çok seviyoruz” diyerek hayranlarına olan sevgisini ifade etti.

Şimdiye kadar Türkiye’ye beş kez gelen Deep Purple, son olarak 25 Mayıs 2022’de İstanbul’da sahne almıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime