Turktime

Davutoğlu'nun yayımladığı manifesto gündem oldu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti içerisindeyken yayımladığı ve kısa süre sonra partisinden istifa etmesine yol açan manifesto yeniden gündeme geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Davutoğlu'nun yayımladığı manifesto gündem oldu
Haberler / Siyaset
22 Nisan 2024 Pazartesi 12:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun, 31 Mart 2019 yerel seçimlerinin ardından henüz AK Parti içerisindeyken yayımladığı ve kısa süre sonra partisinden istifa etmesine yol açan manifesto, bugünün siyasi tablosu ışığında yeniden gündeme geldi. Davutoğlu'nun beş yıl önce dile getirdiği eleştiriler ve öneriler, AK Parti'nin 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde yaşadığı büyük kayıplarla güncelliğini koruyor.

Davutoğlu, manifestosunda Türkiye'nin ve AK Parti'nin "tarihi bir eşikte" olduğunu belirterek, partinin içinde bulunduğu durumu eleştirmiş ve yenilenme çağrısında bulunmuştu. Eski Başbakan, partinin ve ülkenin içinde bulunduğu krizleri aşmak için demokratik işleyişin güçlendirilmesi, özgür düşünce ve ortak akılın teşvik edilmesi gerektiğini vurgulamıştı.

'SİYASİ AHLAK' UYARISI
Davutoğlu, partinin karşılaştığı zorlukların üstesinden gelmek için temel değerler ve ilkeler düzeyinde yaşanan savrulmalara dikkat çekerek, siyasi ahlak ve demokratik değerlerin güçlendirilmesinin şart olduğunu belirtmişti. Ayrıca, partinin içindeki demokratik işleyişin güçlendirilmesi, özgür düşünce ve ortak akılın önemine vurgu yaparak, partinin kurumsal yapısının güçlendirilmesi ve teşkilatlarının asli niteliğine kavuşturulması gerektiğini ifade etmişti.

AK PARTİ İLK KEZ BİRİNCİ PARTİ DEĞİL
2024 yerel seçimlerinde AK Parti'nin İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde ve birçok Anadolu şehrinde yaşadığı kayıplar, Davutoğlu'nun manifestosundaki uyarıların ve önerilerin önemini ortaya koymuş oldu. Parti, 2024 seçimlerinde tarihinde ilk kez en çok oy alan parti olma unvanını kaybetti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime