Turktime

Çiğ süte büyük zam!

Türkiye'de ekonomik sıkıntılar gün geçtikçe derinleşirken, bir zam haberi daha geldi. Çiğ süt'ün litre başına fiyatı 7,50 liraya çıktı. Zamlı fiyat 15 Mayıs 2022'den itibaren geçerli olacak.
ABONE OL
Abone Ol
Çiğ süte büyük zam!
Haberler / Ekonomi
6 Mayıs 2022 Cuma 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Dar gelirli vatandaşlar için süt ve süt ürünlerine ulaşabilmek her gün daha da zorlaşıyor.

Litresinin yaklaşık 8 liraya mal edildiği sütü 5,70 TL'ye satan üreticinin zararı artarken, marketlerde satılan bir litre sütün fiyatı ise ulaşılması güç bir hale geldi.

Sözcü'den Gamze Bal'ın haberine göre, süt fiyatlarına son gelen zamlardan sonra marketlerde satılan yaygın marka tam yağlı sütün litre fiyatı 15,95 TL'ye yükseldi. 

Senenin başında 8 lira olan yarım yağlı sütün litre fiyatı ise 12 liraya geldi.

ULUSAL SÜT KONSEYİ'NDEN FİYATLARLA İLGİLİ ŞU AÇIKLAMA YAPILDI:

"Soğutulmuş çiğ süt tavsiye satış fiyatında, 2019/64 sayılı Çiğ İnek Sütünün Sınıflandırılmasına İlişkin Tebliği ile belirlenen A sınıfı çiğ sütün dönemine ait protein ve yağ değerleri baz alınacaktır. Baz alınan yağ ve protein oranlarındaki her bir dizyem (0,1’lik değişim) için ± 10 kuruş fark uygulanacaktır. Ayrıca Tarım ve Orman Bakanlığı ile yapılan görüşmelerde 1 Mayıs 2022’den itibaren geçerli olacak Çiğ Süt Priminin litre başına 0,20 lira olacağı bilgisi edinilmiştir."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime