Turktime

Cenazesi gizlice yapıldı: Prigojin öz ve üvey babalarının yanına gömüldü

Geçen hafta uçağının düşmesiyle hayatını kaybeden Prigojin'in cenazesi gizli yapıldı. Yetkililer, cenaze konusunda düzenlemeler için üst düzey Kremlin ve Federal Güvenlik Servisi yetkililerinin görüştüğünü ifade etti.
ABONE OL
Abone Ol
Cenazesi gizlice yapıldı: Prigojin öz ve üvey babalarının yanına gömüldü
Haberler / Dünya
31 Ağustos 2023 Perşembe 11:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

23 Ağustos'ta ölmesine rağmen, Moskova'ya karşı ayaklandıktan sonra varılan anlaşma kapsamında Belarus'a gitmesi kararlaştırılan Prigojin, Kremlin için bir endişe kaynağı olmaya devam ediyor.

Moscow Times'a konuşan iki Rus yetkili, Prigojin'in cenazesinin önceden açıklanmadan kamuya kapalı yapılmasını Rusya Devlet Başkanlığı yönetimi ve güvenlik kurumlarının talep ettiğini aktardı.

KAMUYA KAPALI CENAZE TÖRENİ

Yetkililer, "Amaç, Prigojin'in cesedi toprağa verilirken vatandaşların, paralı askerlerin ve sempatizanların çevresinde toplanmamasıydı. Aynı zamanda medyanın da olması veya sosyal medyada dolaşıma fotoğraf sokulması istenmedi" dedi.

Yetkililer, cenaze konusunda düzenlemeler için üst düzey Kremlin ve Federal Güvenlik Servisi yetkililerinin görüştüğünü ifade etti.

Rus paralı asker grubu Wagner'in basın servisi, içerisinde bulunduğu özel jet Moskova yakınlarında düşen liderleri Yevgeni Prigojin’in salı günü memleketi St Petersburg’daki kamuya kapalı bir cenaze töreniyle defnedildiğini bildirdi.

İŞTE İSMAİL SAYMAZ'IN GERÇEK YÜZÜ

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime