Turktime

Çanakkale'de zamanla yarış! Bakan duyurdu: Yangının ilerlemesi durdu

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Çanakkale'de dün öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 saattir süren orman yangınına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Yumaklı, "Yangının ilerlemesi durdu. Büyümesine neden olacak tehlike arz eden bir durum yok." dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Çanakkale'de zamanla yarış! Bakan duyurdu: Yangının ilerlemesi durdu
Haberler / Güncel
23 Ağustos 2023 Çarşamba 11:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çanakkale'de öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 20 saattir süren orman yangınına AFAD başta olmak üzere, 34 hava aracı, 484 kara aracı ve toplamda 1697 personel ile müdahale sürüyor.

YANGININ İLERLEMESİ DURDU

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı yangına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

85 küçükbaş 3 de büyükbaş olmak üzere hayvan zayiatı var. Ayrıca 10 ahır ve ahıl hasarı söz konusu. Hastaneye sevk eden vatandaşlarımızın sadece 8'i müşahede altında. Hayatı tehlikesi olan vatandaşımız yok. 

Çanakkale Boğazı tek taraflı deniz trafiğine kapalıydı. Boğaz, çift taraflı olarak gemi trafiğine kapanmış şekilde. Çanakkale-Çan yolu da tedbiren kapalı. 

Yangının ilerlemesi durdu. Büyümesine neden olacak tehlike arz eden bir durum yok.

9 KÖY TAHLİYE EDİLDİ

Toplamda 9 köy tahliye edildi. 9 köyden 29 vatandaşımızı KYK yurtlarına yerleştirdik. Yangından yaklaşık 1500 hektar alan etkilendi.

Devlet hastanesinde herhangi bir tehdit yok. Şu anda 14 kişi nakledildi. 150 hastamız şu anda 60 ambulansla birlikte bekletiliyor.

Önlemler alındı. Sosyal medyada speküle edilen bu durumu açıklayalım. Üniversitede de teyakkuz devam ediyor ama boşaltma durumu söz konusu değil. 

"RÜZGAR VE NEM SEVİYESİ GÜNDÜZ OLDUĞU GİBİ ZORLAYICI DEĞİL"

Rüzgar ve nem seviyesi gündüz olduğu gibi zorlayıcı değil. Sabah 6'dan itibaren artış söz konusu olacak. Gece olması sebebiyle yere inemeyen uçaklarımız var ancak 4 gece görüş helikopteriyle mücadeleye devam ediyoruz.

1500'e yakın personel çalışıyor. Gündüz açıklamış olduğumuz hava araçları yine mücadeleye katılacaklar. Çanakkale-Çan yolu kapalı, boğaz tek yönlü olarak ulaşıma kapatıldı. Ancak sabahın ilk saatlerinde çift yönlü olarak ulaşıma kapatılmış olacak. 

BURSA VE BİLECİK'TEKİ YANGINLAR

Bursa ve Bilecik'teki orman yangınları kontrol altına alındı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime