Turktime

CHP'den Erdoğan'a belediye borcu yanıtı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bulut, CHP'li büyükşehirlerin SGK'ye bir borcu olmadığını ve AK Partili belediyelerin borçlarının yüksek olduğunu belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
CHP'den Erdoğan'a belediye borcu yanıtı
Haberler / Siyaset
26 Temmuz 2024 Cuma 12:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Burhanettin Bulut, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP'li belediyeleri kastederek yaptığı "Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumuna olan birikmiş borçlarını ödesin. Öyle 25 kuruşa simit yok" açıklamalarına yanıt verdi.

AK Parti’nin devlet kurumlarıyla belediyelerin çalışmasına engel olup kaynakları kesmeye çalıştığını belirten Bulut, “Bizim de dahil olduğumuz 15 büyükşehirin SGK’ye hiçbir borcu yok. Ama Bursa’nın 670 milyon, Balıkesir’in 90 milyon, Denizli 28 milyon lira SGK’ye olan borcu var. Bu borç CHP’li büyükşehir belediyelerinde yok. Geçmiş dönemde iktidardan gelen belediyelerde olan borçlar var. Sadece el değiştiren 3 belediyenin SGK borcu 789 milyon 835 bin lira. Geçen dönem bunları yaptılar, biz oylarımızı artırdık” dedi. Belediyelere daha çok bütçe ayrılması gerektiğini söyleyen Bulut, “Belediyeler su tankeri almak istese tasarruf tedbirlerine takılıyor” ifadelerini kullandı.

"SAKAT BİR YASA HAZIRLIĞI"
Partisinin genel merkezinde gazetecilerle bir araya gelen Bulut, hayvanlarla ilgili ötanazi yapmayacağını duyuran CHP’li belediyelere yaptırım uygulanacağına ilişkin açıklamalara değinerek “Korkuyla, cezayla bunu yaptırmaya çalışmaları ne kadar sakat bir yasa hazırlığı olduğunun göstergesi” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime