Turktime

CHP'den 'Emekli Halk Kart' uygulaması

CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, “Emekli Halk Kart” uygulamasının detaylarını anlattı.
ABONE OL
Abone Ol
CHP'den 'Emekli Halk Kart' uygulaması
Haberler / Siyaset
6 Temmuz 2024 Cumartesi 11:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Didim-Turgutreis-Bodrum Deniz Otobüsü Seferi açılış töreninde yaptığı açıklamada, partisinin yönettiği tüm belediyelerde hizmetleri ortaklaştırmak adına “Emekli Halk Kart” uygulamasını başlattıklarını duyurdu. CHP Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Taşcıer, bu yeni uygulamanın detaylarını anlattı.

EMEKLİ HALK KART'IN KAPSAMI
Gamze Taşcıer, “Emekli Halk Kart”ın alışverişlerde, doğal gaz ve su faturası ödemelerinde kullanılabileceğini belirtti. Taşcıer, “Öncelikle şunu ifade edeyim; AK Parti'nin 22 yıllık yönetemediği ekonominin bedelini en ağır ödeyen kesimlerden biri hiç şüphesiz emeklilerimiz. 31 Mart yerel seçimleri, emeklilerin Türkiye'de yeni adresinin CHP olduğunu ve CHP'den kendilerine dair yapılacak icraata umut beslediklerini çok net bir şekilde gösterdi. Bu süreçte, İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde emeklilerin yaşamlarına dokunan olumlu politikalar uyguladık” dedi.

BÜYÜKŞEHİRLERDE EMEKLİYE DESTEK
Taşcıer, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nde 10 bin liranın altında maaş alan emeklilere bin lira destek, aylık 400 lira et yardımı ve doğal gaz yardımı gibi çeşitli destekler sağlandığını hatırlattı. “Belediyenin görevi olmamasına rağmen kısıtlı bütçemize rağmen emeklilerin yanında olmamız, emeklilerin CHP'den neler beklediğinin somut bir göstergesi oldu” diye ekledi.

Taşcıer, diğer belediyelerin de benzer destekler sağladığını belirtti. Üsküdar Belediyesi’nin emeklilere pazar desteğini hızlıca hayata geçirdiğini, Denizli Belediyesi’nin emeklilere beş bin lira nakdi destek sağladığını ve Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Kurban Bayramı öncesinde iki bin lira para yardımı yaptığını ifade etti.

"EMEKLİ HALK KART" UYGULAMASI NASIL ÇALIŞACAK?
Taşcıer, "Emekli Halk Kart" uygulaması ile emeklilerin daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamayı amaçladıklarını söyledi. “Kazandığımız birçok belediyede, örneğin Üsküdar Belediyesi emeklilere pazar desteğini hemen hayata geçirdi. Denizli Belediyesi emeklilere beş bin lira nakdi destek sağladı. Bursa Büyükşehir Belediyemiz Kurban Bayramı öncesi iki bin lira para yatırdı” dedi.

CHP’li belediyelerin kısıtlı bütçelerine rağmen emeklilerin yaşam koşullarını iyileştirmek için çalıştığını belirten Taşcıer, “Emekli Kartı” uygulamasının, kasaplardan alışveriş yapma, nakdi destekler ve doğal gaz ile su indirimlerini kapsayacağını söyledi. Ayrıca, emeklilerin kendi semtlerinde esnaftan alışveriş yapmalarını kolaylaştıracak önlemler alınacağını ekledi.

UYGULAMA TÜM ŞEHİRLERDE GEÇERLİ OLACAK
Taşcıer, “Emekli Kart”ın her şehirde geçerli olacağını belirterek, “Ortaklaştırma yönünde bir eğilimimiz olacak. İstanbul'da emekli olan biri Ankara'da çocuğunu ziyarete geldiğinde burada da o 'Emekli Kartı'nı kullanabileceği bir sistemi hayata geçirmeyi planlıyoruz. İyi örneklerimizi çoğaltacağız. Hangi belediyemiz iyi örnek hayata geçirmişse diğer belediyelerimizde de onları yaygınlaştıracağız” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime