Turktime

Burkina Faso'da maden patlaması: 59 ölü

Burkina Faso'da bir maden sahasında patlama meydana geldi. Patlamada, en az 59 kişinin öldüğü belirtiliyor. Patlamanın, altını işlemek için kullanılan kimyasallar tarafından tetiklendiğine inanılıyor. Burkina Faso, çok sayıda altın madenciliği sahasına ev sahipliği yapıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Burkina Faso'da maden patlaması: 59 ölü
Haberler / Dünya
22 Şubat 2022 Salı 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Burkina Faso'daki bir altın maden sahasının yakınında meydana gelen güçlü bir patlama, en az 59 kişinin ölümüne, 100'den fazla kişinin ise yaralanmasına yol açtı.

Pazartesi öğleden sonra ülkenin güneyindeki Gbomblora köyünde meydana gelen patlamada, yerel yetkililer patlamanın gerçek nedenin henüz bilinmediğini açıkladı.

Patlamanın, altını işlemek için kullanılan kimyasallar tarafından tetiklendiğine inanılıyor.

Patlama sırasında olay yerinde bulunan bir orman korucusu olan Samson Kambou, AP'ye yaptığı açıklamada "Her yerde ceset gördüm, korkunçtu" dedi.

Sosyal medyada patlamaya ilişkin paylaşılan görüntülerde ise, büyük bir hasar meydana geldiği ve çok sayıda ceset parçasının etrafa saçıldığı görüldü.

Afrika'daki beşinci en büyük altın üreticisi olan Burkina Faso'da çok sayıda altın madenciliği sahasına ev sahipliği yapıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime