Turktime

Bu yolun sonu iyi görünmüyor: Çip krizi derinleşiyor!

Koronavirüs salgını nedeniyle otomotiv sektöründe çöküş önlenemiyor. Yaşanan 'çip krizi'nin boyutu gün geçtikçe büyüyor.
ABONE OL
Abone Ol
Bu yolun sonu iyi görünmüyor: Çip krizi derinleşiyor!
Haberler / Ekonomi
8 Kasım 2021 Pazartesi 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Türkiye'de üretim yapan Ford, Kocaeli Gölcük'deki fabrikasında yaşanan 'çip krizi' nedeniyle üretimi askıya aldı. 

Fabrikada 6-17 Kasım tarihleri arasında üretim yapılmayacak. Öte yandan Ford, Yeniköy ve Eskişehir fabrikalarındaki üretime devam edileceğini belirtti.

RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Konuyla ilgili Kamuyu Aydınlatma Platformu'na(KAP) yapılan açıklamada, "14 Nisan 2021 ve 11 Mayıs 2021 tarihli özel durum açıklamalarımızda ve son olarak 27.10.2021 tarihinde kamuya açıklanan faaliyet raporumuzda da belirtildiği üzere, yarı iletken tedarikinde yaşanan küresel sıkıntılara bağlı olarak dünya çapında otomotiv endüstrisinde zorluklar ve üretim kesintileri yaşanmaktadır. Ana ortaklarımızdan Ford Motor Company'nin aldığı önlemler ve şirketimizin tedarikçileri ile yaptığı planlamalarla küresel çaptaki bu krizin etkilerinin en aza indirilmesi konusunda çalışmalarımızı sürdürmekle birlikte, gelinen aşamada Gölcük Fabrikamızda 6 - 17 Kasım tarihleri arasında üretime ara verilmesine karar verilmiştir. Yeniköy ve Eskişehir fabrikalarımızda ise üretime devam edilecektir" ifadeleri kullanıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime