Turktime

Break dans Olimpiyat sporu oldu!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, break dansın Olimpiyat sporu olarak kabul edildiğini, 2024'te yapılacak Paris Olimpiyatları'nda break dans kategorisinde müsabakaların yapılacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Break dans Olimpiyat sporu oldu!
Haberler / Kültür
9 Aralık 2020 Çarşamba 15:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Break dans artık bir Olimpiyat sporu. 2024'te yapılacak Paris Olimpiyatları'nda break dans kategorisinde yarışılacak.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi, dünyanın farklı ülkelerinden 16 kadın ve 16 erkek dansçının yarışacağını açıkladı. İlk üçe girenlere altın, gümüş ve bronz madalya verilecek.

Dünya Dans Sporu Federasyonu, Olimpiyat duyurusunu, "Sadece break dansçılar için değil, dünyanın dört bir yanından tüm dansçılar için tarihi" olarak nitelendirdi.

Dünya Dans Sporları Federasyonu Başkanı Shawn Tay, "Gerçek bir ekip çabasıyla bu sonuç elde edildi ve Olimpik oyunlarda başarı elde ederek 2024 Paris Olimpiyatları'nı unutulmaz kılmak için iki kat çaba sarf edeceğiz" ifadesini kullandı.

Break dansın Olimpiyat sporları arasına girmesi herkesi memnun etmedi. Squash'ın  (duvar tenisi) usta ismi Michelle Martin, squash Olimpik kabul edilmezken break dansın kabul edilmesini "gülünç" olarak değerlendirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime