Turktime

Bitcoin 30 bin doların altını gördü!

1 dolarda sabit kalmayı hedefleyen kripto para UST bugün 0.4348 centten işlem görüyordu! ABD'de açıklanan ve beklentilerin üstünde gelen enflasyon rakamlarının ardından kripto paralardaki erime hızlandı. Bitcoin 30 bin doların altına geriledi!
ABONE OL
Abone Ol
Bitcoin 30 bin doların altını gördü!
Haberler / Ekonomi
11 Mayıs 2022 Çarşamba 17:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1 dolarda sabit kalmayı hedefleyen kripto para UST bugün 0.4348 centten işlem görüyordu! Luna Foundation Guard, UST'yi 1 dolarda tutabilmek için 1 milyar dolar sattı. Ancak erime durmadı. 

Sabitcoinler dolar ve altın gibi varlıklara endeksli kripto paralardır. Platformlarda dolar bazında işlem için sabitcoinler kullanılır. Dolara endeksli sabitcoinlerin nihahi amacı her zaman 1 dolar civarında değere sahip olmaktır. Bu paraların amacı Bitcoin ve kripto paralarda oynaklığa karşı bir sigorta işlevi görmek. Ancak bu hayaller gerçekçi değildi. Bitcoin ve diğer kripto paralardaki erime UST'ye de yansıdı. 

İşte bunlardan biri Terralabs'ın kurduğu UST, UST'den sorumlu Luna Foundation Guard 1 dolarda tutabilmek için 1 milyar dolar sattı. UST'nin kardeş tokeni Luna ise yüzde 83 düşerek 5.42 dolara kadar indi.

Luna Foundation Guard, UST'yi 1 dolarda tutabilmek için milyonlarca dolarlık Bitcoin edindi. Coin yatırımcılarının en büyük korkusu Luna Foundation'un bu bitcoin'lerini piyasaya sürüp daha fazla satışa sebep olması. 

Bitcoin 30,745.20'ye kadar inerken, Ethereum 2,360.23 dolara kadar düştü. Kripto para piyasasının toplam değeri son 24 saatte yüzde 5 değer kaybederek 1.39 trilyon dolara kadra indi. 

ABD ENFLASYONU SONRASI ERİME HIZLANDI, BİTCOİN 30 BİN DOLARIN ALTINDA!

ABD'de açıklanan ve beklentilerin üzerine gelen enflasyon rakamları sonrası riskli varlıklardan kaçış hızlandı. Veriden önce 31.995 dolardan işlem gören Bitcoin 30 bin doların altına inerek 29.507 dolara geriledi. Ethereum 2.191 dolara inerken, Solana yüzde 29 düşüşle 51.89 dolara indi.

Kripto para piyasasının toplam değeri yüzde 12,65 eriyerek 1.30 trilyon dolara düştü. Veri öncesinde kripto para piyasasının toplam değeri 1,39 trilyon dolar idi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime