Turktime

Belediye Samsun kıyılarını satışa çıkardı

Kıyı alanlarının mahkeme kararlarına rağmen satışa çıkarılmasına itiraz eden Samsunlular, 'Kıyılar halkın malıdır' dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Belediye Samsun kıyılarını satışa çıkardı
Haberler / Güncel
23 Temmuz 2023 Pazar 20:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) üyeleri, AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin Atakum ilçesindeki Kurupelit Marina'nın önünde bulunan itfaiye binası ve düğün salonunu satışa çıkarılmasını, bugün marina önünde yaptıkları basın açıklamasıyla protesto etti. SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, şunları söyledi:

“Samsun halkına ait olan Kurupelit itfaiye alanı, düğün salonu ve halı saha bölgesi, iki kez mahkeme kararıyla reddedilmesine rağmen, plan tadilatı görünümlü hülle ile hukukun arkasından dolanarak satılmaya çalışılıyor. Satılan, bir arsa değil, halkıyla birlikte Samsun’dur. Kıyılar halkın malıdır, satılamaz.

Samsun’u yöneten siyasi anlayışın yıllardır kentimize yaptıkları bundan sonra da yapacaklarının teminatı ise şayet, doğal varlıklarımızın zarara uğratılması, kirletilmesi, talana açılması, satılması, kiralanması, ticarileştirilmesi de sürecektir. Çünkü kentin ve ülkenin hazinesini boşalttılar, ellerinde doğal ve kültürel varlıklarımız dışında paraya çevirebilecekleri değer kalmamıştır.'' (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime