Turktime

Başbakan Orban rest çekti: Macaristan NATO’dan ayrılıyor mu?

Macaristan Başbakanı Viktor Orban, Macaristan'ın NATO’daki rolünü yeniden değerlendirdiğini söyledi ve "Ukrayna’ya mali ve silah desteğine katılmak istemiyoruz" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Başbakan Orban rest çekti: Macaristan NATO’dan ayrılıyor mu?
Haberler / Dünya
25 Mayıs 2024 Cumartesi 11:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Macaristan Başbakanı Viktor Orban NATO’nun Ukrayna politikası ittifaktaki rollerini yeniden değerlendirildiklerini dile getirdi ve "Çalışma grupları NATO’nun bu savaşa nasıl katılabileceğini belirlemek için çalışıyor. Biz bu komitelerde varız, NATO üyesiyiz, dolayısıyla orada olmamız gerekiyor ama bunu tasvip etmiyoruz, Ukrayna’ya mali veya silah desteğine de katılmak istemiyoruz. Dolayısıyla bizim konumumuz tuhaf; hem orada olmak hem de orada olmamak durumu var" ifadelerini kullandı.

Rusya ile doğrudan bir çatışmaya yol açabilecek NATO eylemlerine katılmayı planlamadığını söyledi ve "NATO tarihinde hiçbir üye devletin Macaristan’ın şu anda yaptığı kadar açık ve net bir şekilde NATO’nun temel ilkelerine bağlı kalacağı bir durum görülmemiştir ve bu nedenle pozisyonunun yeniden tanımlanması gerekmiştir. Avukatlarımız ve subaylarımız askeri ittifak içerisinde bu konuda çalışıyor. Macaristan'ın NATO toprakları dışındaki NATO operasyonlarına katılmadan nasıl NATO üyesi olarak var olabileceği konusunda ciddi çalışmalar yapılıyor” dedi.

Viktor Orban, Rus tehdidinden bahsedilmesinin Batı ve Avrupa’nın savaşa girmelerinin önünü açmak için yaptıkları bir manevra olarak algılanabileceğini savunarak "NATO’nun gücü Ukrayna’nın gücüyle karşılaştırılamaz. Yüz kat veya bin kat daha güçlüdür. O yüzden Ukrayna ile bile baş edemeyen Rusya’nın bir anda gelip tüm batı dünyasını yutmasını mantıklı bir tez olarak görmeyin” sözlerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime