Turktime

Bartın'da çöp yığınına inceleme

Bartın’da, kentin katı atıklarının toplandığı vahşi depolama alanının dolması üzerine yaşanan çöp kriziyle ilgili yetkililer harekete geçti.
ABONE OL
Abone Ol
Bartın'da çöp yığınına inceleme
Haberler / Güncel
30 Eylül 2024 Pazartesi 16:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bartın’da, kentin katı atıklarının toplandığı vahşi depolama alanının dolması üzerine yaşanan çöp kriziyle ilgili yetkililer harekete geçti. Kent merkezi, ilçe ve beldelerden toplanan çöplerin atıldığı Karasu köyü İnkumu tatil beldesi tepesindeki depolama alanının dolması, çevrede büyük bir kirliliğe yol açtı. Günlük yaklaşık 150 ton çöpün taşındığı alanın yetersiz kalması nedeniyle çöpler, depolama sahasına çıkan yola kadar yığıldı ve yaklaşık 1 kilometrelik bir alan çöple doldu.

İNCELEME BAŞLATILDI

Bartın’ın Boğaz Mahallesi’ne ulaşımı sağlayan yol, biriken çöp yığınları nedeniyle neredeyse tamamen kapanırken, çöp sızıntılarının yağmur sularıyla Bartın Irmağı’na karıştığı da gözlemlendi. Bu durum, çevre halkında büyük tedirginlik yaratırken, çevre kirliliğinin boyutu hem karadan hem de havadan çekilen görüntülerle tespit edildi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, vatandaşlardan gelen yoğun şikayetler üzerine bölgede inceleme başlattı. Yetkililer, çöplerin iş makineleri yardımıyla yol kenarlarına çekilerek yolun açılması için çalışmalar başlatıldığını duyurdu. Ancak, bölgedeki vahşi depolama alanının dolmasının yol açtığı çevre felaketinin çözümü için daha kalıcı önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime