Turktime

Barış Gücü'ne yapılan saldırıya Fuat Oktay'dan tepki

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Oktay, yaptığı yazılı açıklamada, BM Lübnan Geçici Barış Gücü'nü (UNIFIL) hedef alan saldırıların, İsrail'in sınır ve hukuk tanımaz saldırganlığının, şımarıklığının yeni bir aşaması olduğunu belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Barış Gücü'ne yapılan saldırıya Fuat Oktay'dan tepki
Haberler / Güncel
15 Ekim 2024 Salı 07:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Ankara Milletvekili Fuat Oktay, "BM Güvenlik Konseyi, bölgeye konuşlandırdığı barış gücünün güvenliğini sağlamak, ihlal edenlere de hesabını sormak zorundadır." ifadelerini kullandı.

UNIFIL mensuplarına yapılan saldırıların aslında tüm BM üyelerine yapıldığını kaydeden Oktay, "BM Güvenlik Konseyi üyeleri sessiz kalsalar bile diğer ülkeler Güvenlik Konseyinin daimi üyelerine ve İsrail'e karşı seslerini yükseltmek zorundadırlar. Zorlayıcı tedbirlerle, İsrail'in uluslararası hukuku hiçe sayan tavırları ve saldırganlığı bir an önce sonlandırılmalıdır." değerlendirmesinde bulundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime