Turktime

Bakan Yerlikaya duyurdu: Motosiklet ehliyetinde yeni dönem başlıyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada motosiklet ehliyetinde yeni bir döneme girileceğinin sinyalini verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Yerlikaya duyurdu: Motosiklet ehliyetinde yeni dönem başlıyor
Haberler / Güncel
22 Ağustos 2023 Salı 18:25
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında yapılan kabine toplantısından sonra basın mensupları ile bir araya gelen İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, ehliyet ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sürücü belgelerinde bir düzenlemenin gündemlerinde olduğunu, yapılacak değişiklik üzerinde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı'nın çalıştığını söyledi.

"EĞİTİM ALMALARI ÇOK ÖNEMLİ VE GEREKLİ"

Bakan Yerlikaya açıklamasında 125cc'lik motorların B sınıfı ehliyetlerle kullanılabilmesine yönelik çalışmaları olduğunu söyledi.

Eğitimin önemli olduğuna dikkatleri çeken Bakan Yerlikaya, kendisinin de motosiklet kullandığını söyleyerek, "Motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyet ile 125 cc altında motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları lazım. Motosikletten kaynaklanan ölümlü ve yaralamalı trafik kazalarında son zamanlarda bir artış var. Dolayısıyla motosiklet sürücülerinin B sınıfı ehliyetle 125 cc altındaki motosiklet kullanabilmeleri için eğitim almaları çok önemli ve gerekli" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime