Turktime

Bakan Kirişçi'den yapay et açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, yapay et teknolojisi ile ilgili gelişmeler, çalışmalar ve araştırmaların takip edildiğini belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Kirişçi'den yapay et açıklaması
Haberler / Ekonomi
24 Mart 2023 Cuma 16:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci’nin yanıtlaması talebiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesinde Türkiye’de yapay etle ilgili çalışma olup olmadığını, bakanlığın bu konuda bir inceleme ve değerlendirmesinin bulunup bulunmadığını sordu.

Bakan Kirişci, soru önergesine verdiği cevapta, "Dünya, artan nüfus ve azalan kaynaklar nedeniyle bir süredir alternatif protein kaynakları üzerinde çalışmakta ve Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün verileri, hücresel kökenli et üretiminin 2030 yılında toplam et üretiminin yüzde 10unu karşılayacağını öngörmektedir. Yapay Et konusu son zamanlarda araştırma konuları içerisinde popüler bir konu olmakla birlikte, ülkemizde araştırma faaliyeti yürüten bölümlerce çeşitli araştırmaların yapıldığı görülmektedir. Yapay et teknolojisi ile ilgili gelişmeler, çalışmalar ve araştırmalar takip edilmektedir" ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime