Turktime

Bakan Bilgin'den emeklilik primi açıklaması: Kriter belirlenecek

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, "Ticaret Odamızın üyelerinin de bulunduğu işverenlere uygulanan prim ödeme gün süresinin düşürülmesini talep ediyoruz” dedi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise konuya ilişkin açıklamada bulundu. İşte ayrıntılar...
ABONE OL
Abone Ol
Bakan Bilgin'den emeklilik primi açıklaması: Kriter belirlenecek
Haberler / Ekonomi
7 Nisan 2023 Cuma 12:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’i ziyaret ederek, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) şemsiyesi altında olan 4/A ve 4/B yani eski deyimiyle SSK ve Bağ-Kurlular arasında emeklilik için prim ödeme gün sayısı açısından farklılıklar olduğuna dikkati çekti.

“PRİM ÖDEME GÜN SÜRESİNİN DÜŞÜRÜLMESİNİ TALEP EDİYORUZ”

SGK çerçevesinde 4/A olarak tanımlanan işçi, 4/C olarak tanımlanan memurlar için prim ödeme gün sayısının 7 bin 200 gün olduğunu, 4/B olarak tanımlanan eski tabirle Bağ-Kurlular yani işverenler için ise bu sürenin 9 bin gün olarak uygulandığını hatırlatan Baran, “Ülkemizde vergi vererek, istihdam sağlayarak, işyeri açarak, katma değer oluşturarak ekonomiye katkı sağlayan aralarında Ankara Ticaret Odamızın üyelerinin de bulunduğu işverenlere uygulanan prim ödeme gün süresinin düşürülmesini talep ediyoruz” dedi.

BAKAN BİLGİN: KONUYLA İLGİLİ ÇALIŞMA YAPIYORUZ

ATO Başkanı Baran’ın talebine olumlu karşılık veren Bakan Bilgin, konuyla ilgili olarak bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Bakan Bilgin, bu çerçevede SGK’nın 4/B çerçevesine giren tüm işverenlerin aynı şekilde değerlendirilmeyebileceğini belirterek, istihdam sayısına göre bir kriter belirlenebileceğini söyledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime