DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Sakarya İl Başkanlığı tarafından Adapazarı ilçesinde düzenlenen iftar programına katıldı. Babacan, seçimlere kendi adı ve logosuyla girme kararı almasının ardından açıklamalarda bulundu.
ADIYLA SANIYLA PUSULADAKİ YERİNİ ALACAK
DEVA Partisi’ne sokakta gösterilen ilgiyi gözlerimizle görüyoruz. Bu sıcak ilgi bize hem mutluluk veriyor hem de çok büyük bir sorumluluk yüklüyor. Seçim günü elinde mührü, aklında bin bir derdiyle oy kabinine girecek vatandaşımıza çözümün adresinin ne olduğunu açık açık söylüyoruz. DEVA Partisi, adıyla sanıyla, şanıyla namıyla, her alanda hazırladığı çözümlerle oy pusulasındaki yerini alacak. Mührü hep beraber damlaya basalım. Damlalar sel olsun, barajları yıkıp geçelim.
KURULACAK HÜKÜMETE HAZIRLANIYORUZ
Seçimlerden sonra kurulacak hükûmetin neler yapacağının çok detaylı bir hazırlığını yapıyoruz. Bu hazırlıklara ‘eylem planı’ adını veriyoruz. Eylem planı demek, seçimlerden sonra 90 gün içinde, 360 gün içinde neler yapacağımızın detaylı listesi demek.
GÜVENLİ KONUTLARDA YAŞAMAK MEMLEKET MESELESİ
Vatandaşlarımızın güvenli konutlarda yaşamasını memleket meselesi yaptık. Kentsel yenilenmeyi stratejik bir öncelik olarak ele aldık. Bu projeleri başarıyla tamamlama kararlılığımızı herkese gösterdik. Herkesin başını sokacağı güvenli bir yuvası olacak. Kentsel yenilenmeyi hızla tamamlayacağız. Bu hususta, milletimizin hafızasında derin izler bırakan 1999 depreminden etkilenen şehirlerimize öncelik tanıyacağız.
MUHTARLIK YASASI ÇIKARTACAĞIZ
“Muhtarlık yasası çıkartacağız. Ne zaman? İlk 360 günde. Muhtarların mahallelerini ilgilendiren hususlarda karar alma süreçlerine katılımlarını sağlayacağız. Madem ‘yerel demokrasi’, işte politika geliştirilirken de mahalle ve köy muhtarlarının bilgisinden ve tecrübesinden istifade edilecek.”
DAHA ÇOK İMKAN VE YETKİ
Muhtarlıkların sorumluluklarını yeniden tanımlayacağız. Bu tanımlara uygun özlük hakları ve organizasyon yapısı sağlayacağız. Muhtarların seçilme şartlarını, seçim süreçlerini, özlük haklarını ve emekliliklerine ilişkin uygulamaları muhtarlık yasası ile yeniden düzenleyeceğiz. Kalabalık mahallelerde muhtarlıklara yeterli ödeneği ayıracağız. Belediyeler üzerinden, yardımcı insan gücü desteği sağlayacağız. O ilçedeki belediye başkanının bir yardımcısı muhtarlarla muhatap olacak. Muhtarlık binalarının inşası ve asgari büro giderlerinin karşılanması görevini de belediyelere vereceğiz. Acil Durum ve Afet Yönetimi mevzuatı uyarınca, muhtarlara gereken desteği sunacağız. Muhtarlarımıza daha çok imkân ve daha çok yetki vereceğiz. Artık mahalleler, muhtarlar sahipsiz kalmayacak.