Turktime

Baba cinayetinde karar çıktı

İstanbul Bakırköy’de yıllarca annesine işkence edip kendisini tehdit eden babasını öldüren Haydar Mert Kaymaz’ın yargılandığı davada karar çıktı.
ABONE OL
Abone Ol
Baba cinayetinde karar çıktı
Haberler / Güncel
17 Mart 2023 Cuma 12:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bakırköy’de 13 Ekim 2020 tarihinde, kendisine ve annesine çocukluk yıllarından bu yana şiddet uygulayan ve cezaevinden çıktıktan sonra tehditlerde bulunan babası Yusuf Cemal Sezgin’i öldüren sanık Haydar Mert Kaymaz’ın yargılandığı davada mahkeme heyeti kararını açıkladı. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Haydar Mert Kaymaz tutuklu bulunduğu cezaevinden getirildi. Sanığın ailesi ve avukatı da duruşmada hazır bulundu.

'VİCDANEN BABASI KONUMUNDA DEĞİLDİR'
Sanık avukatı Aslı Tanrıkurt Ercan beyanında, “Müvekkilimin maktule uyguladığı şiddet, annesine uyguladı şiddet ve diğer eylemleri aşamalarda ayrıntılı olarak anlatılmıştır. Vicdanen de babası konumunda değildir. Tüm bu nedenler karşısında müvekkilim hakkında ağırlaştırılmış müebbet uygulanmamasını ve ağır tahrik hükümlerinin uygulanarak tahliyesine karar verilmesini talep ediyorum” şeklinde konuştu. Mahkeme tarafından son sözü sorulan sanık, “Bir diyeceğim yoktur” dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ
Kararını açıklayan mahkeme heyeti sanık hakkında ‘babasını haksız tahrik altında kasten öldürme’ suçundan 18 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanığa iyi hal indirimi uygulayarak 15 yıl hapis cezasına hükmetti. Mahkeme ayrıca sanığın nüfus kaydındaki baba hanesinin Yusuf Cemal olarak düzeltilmesine karar verdi.

'BENİM ÇOCUĞUM HEPİMİZİN HAYATINI KURTARDI'
Duruşmanın ardından adliye önünde açıklama yapan sanığın annesi Songül Çapan, “Biz 22 yıl boyunca bu adamın işkenceleriyle yaşadık. Son 2.5 yıldır oğlum içeride olmasına rağmen bir huzur var içimde. Hani derler ya tabutla giden gelmez kelepçe ile giden gelir diye. Ben de oğlumu hep tabutla gidecek diye düşünerek hayatımı geçirdim. 63 tane suç dosyası olan bu adam yaşıyor olsaydı bir suç makinesi gibi ortalıklarda gezinmeye devam edecekti. Benim çocuğum kendi ailesinin, eşinin, evladının, annesinin hayatını kurtardı. Onun zarar verdiği bütün insanlar, dava dosyalarında bu kişinin öldüğünü gördüler ve ellerini açıp Allah’a şükrettiler” şeklinde konuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime