Turktime

Asgari ücretteki vergiler kaldırıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milyonları ilgilendiren asgari ücreti açıkladı. 2022 yılı asgari ücreti 4 bin 250 TL olarak belirlendi. Ayrıca Erdoğan, "Asgari ücretten alınan gelir ve damga vergisini kaldırıyoruz" dedi.
ABONE OL
Abone Ol
Asgari ücretteki vergiler kaldırıldı!
Haberler / Ekonomi
16 Aralık 2021 Perşembe 15:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücretteki zam oranı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısıyla açıklandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı asgari ücrette zam oranı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşti. 

GELİR VE DAMGA VERGİSİ KALKTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 bin 250 TL olarak belirlenen asgari ücretten gelir ve damga vergilerinin de kaldırıldığını bellirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu artışla, çalışanlarımızı fiyat artışları karşısında ezdirmeme kararlılığımızı ortaya koyduğumuza inanıyorum. Yılbaşından itibaren asgari ücretten alınan gelir vergisi ile damga vergisini kaldırıyoruz. Son dönemde döviz kurundaki dalgalanma ve buna bağlı fahiş fiyat artışlarıyla ortaya çıkan belirsizliğe de en kısa sürede son vermekte kararlıyız" şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime