Turktime

Asgari ücret için heyecanlandıran açıklama!

2021 yılının sonuna yaklaşırken, ekonominin bir numaralı gündemi durumuna gelen asgari ücret ile ilgili AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan heyecan verici açıklamalar geldi.
ABONE OL
Abone Ol
Asgari ücret için heyecanlandıran açıklama!
Haberler / Ekonomi
10 Kasım 2021 Çarşamba 11:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akit TV canlı yayınında konuşan Numan Kurtulmuş, belirlenecek yeni zamla beraber asgari ücrette beklentilerin karşılanacağını söyleyerek, "Asgari ücrette emekçilerimizin beklentilerini karşılayacak, milletimizin tamamının da 'tamam bu hakkaniyete uygun' diyeceği fevkalade önemli bir gelişmeyi ortaya koyacağımızı düşünüyorum" şeklinde konuştu.

"DÜNYA EKONOMİLERİ AĞIR YÜKÜN ALTINDA"

Koronavirüs salgınının dünyada ekonomi üzerinde etkisinin hissedildiğini belirten Kurtulmuş, "Dünyada emtia fiyatları olağanüstü yükseliyor. Bakırdan kroma, altından demir ve çeliğe kadar iki ve üç kat artan emtia fiyatlarıyla karşı karşıyayız. Aynı şekilde enerji fiyatları iki üç kat arttı. Bir taraftan da üretimdeki tedarik zincirleri küresel ölçekte kırılıyor. Hem malın yokluğu hem malın fiyatının yüksekliği dünya ekonomilerini çekilemez bir ağır yükün altına koyuyor" ifadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Asgari ücretle ilgili konuşan Numan Kurtulmuş, "Yıl sonu itibarıyla Türkiye'de asgari ücret gündeme gelecektir. Asgari ücrette emekçilerimizin beklentilerini karşılayacak, milletimizin tamamının da 'tamam bu hakkaniyete uygun' diyeceği fevkalade önemli bir gelişmeyi ortaya koyacağımızı düşünüyorum. 19 yıldır sürdürülen vatandaşı enflasyona ezdirmemek politikasını burada da ortaya koymak durumundayız" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime