Turktime

Artık parayla araba aynı anda el değiştirecek!

Ticaret Bakanlığı, ikinci el oto satışında yeni bir düzenlemeye gidiyor. Yapılacak yeni düzenleme ile para ile aracın aynı anda el değiştirmesini sağlayan elektronik sistem kullanılacak.
ABONE OL
Abone Ol
Artık parayla araba aynı anda el değiştirecek!
Haberler / Ekonomi
10 Aralık 2021 Cuma 12:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ticaret Bakanlığı'nın yürüttüğü yeni çalışmayla birlikte ikinci el oto satışlarında elektronik sistem uygulamaları genişleyecek.

Bakanlığın hazırladığı yönetmelik taslağına göre, ikinci el oto satılırken satış bedeli ile araç aynı anda el değiştirecek. Böylelikle dolandırıcılığın önüne geçmek hedefleniyor.

EFT İLE ÖDEME YAPILABİLECEK

Milliyet'ten Mithat Yurdakul'un haberine göre, yeni sistemde elektronik uygulamaların kullanımı genişleyecek. Önceden sadece nakit ödeme yapılması halinde devreye giren satış bedeliyle araç mülkiyetinin el değiştirmesini sağlayan elektronik sistem, artık EFT yöntemli ödemelerle de kullanılabilecek.

EFT talimatları üzerinden dolandırıcılık ikinci el oto pazarında sıklıkla görünen bir durum haline geldi. Dolandırıcılar, alıcı görünümünde araç bedelini EFT talimatı verdikten sonra, talimat belgesini satıcıya gösterip aracı devralıyorlar. Aracı aldıktan sonra da EFT talimatını iptal edip kayıplara karışıyor.

Yapılan yeni yönetmelik ile bu tip dolandırıcılıkların önüne geçme amacı taşınıyor.

PARA EMANET HESABA GEÇİYOR

Elektronik sistem ile ikinci el oto alım-satımında para önce emanet hesaba aktarılıyor. Satış işlemi bitene kadar hesap bloke oluyor. Noterdeki devir işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte para satıcının hesabına iletiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
GÜNCEL SİYASET DÜNYA MEDYA MAGAZİN SPOR YAZARLAR RÖPORTAJLAR PORTRELER ANKARA KULİSİ FOTO GALERİ VİDEO GALERİ KÜLTÜR SAĞLIK EKONOMİ TEKNOLOJİ ANALİZ TEKZİP
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Turktime